Opskrifter: 99 tapas fra hele verden
Tapas er små, lækre retter, der kan spises som forretter eller sættes sammen til et større måltid. Vi har samlet 99 forskellige tapas fra hele verden. Her er tapas med skinke og ost, tapas med bønner og bacon. Tomatbruschetta, marinerede courgetter, grøn gazpacho og mange flere.
Små tapas med gedeost
Tapas er en spansk specialitet, som varierer i det uendelige. Her får du to slags tapas: én med æble, honning og timian og én med creme af gedeost og blåbærvinaigrette.
Se opskriften
Safran-aioli
Denne smukke, gule, safranfyldte aioli smager skønt og skarpt af hvidløg – så brug den som dip til tapas, friskbagt brød eller sprøde fritter.
Se opskriften
Gedeostdip med mynte og citron
En mild og let dip med en frisk smag af mynte – prøv den som dip til grissini, rugbrødschips eller stænger af bladselleri.
Se opskriften
Asiatisk tundip
Fisk i dip lyder måske lidt spøjst, men det smager skønt! Sørg for, at alle ingredienser er helt finthakkede, så den er nem at dyppe i eller smøre på. Server f.eks. dippen på små knækbrød, kinaradisse eller asiatiske rejechips.
Se opskriften
Svampebruscetta
Fetadip med peberfrugt og valnødder
En smørbar dip med en krydret smag af peberfrugt, ristede nødder og salt fetaost. Server den som dip til ristet brød, grønsagsstave eller grissini.
Se opskriften
Skotske æg
En engelsk klassiker som smager skønt både som en del af en picnic eller en snack til en kold øl. Traditionelt laves æggene med kødet fra ferske pølser, så en nem genvej er at bruge kødet fra en ukogt medister i stedet for farsen her.
Se opskriften
Bagte søde kartofler med sennepscreme
Her har vi anrettet kartoflen som en lille ret i sig selv. Men den kan selvfølgelig også serveres som tilbehør, for eksempel til bagt laks med lime.
Se opskriften
Kold pasta med kærnemælksdressing, skaldyr og urter
Glem alt om klistrede pastasalater. Denne kolde pastaservering er frisk og let i smagen. Dressingen er tyndere end de gængse og giver en god, syrlig smag til de friske grøntsager og skaldyr.
Se opskriften
Tapas med knækbrød og rugbrød
Tapas er spansk og betyder egentlig "låg". De delikate brødstykker placerede spanierne oprindeligtpå deres drikkevarer, så der ikke kom fluer i. Her er ingen fluer, men vi nyder alligevel denne skønne tapas.
Se opskriften
Fetadip med peberfrugt og valnødder
En smørbar dip med en krydret smag af peberfrugt, ristede nødder og salt fetaost. Server den som dip til ristet brød, grønsagsstave eller grissini.
Se opskriften
Labneh
Du bliver med garanti forelsket i disse små yoghurtboller. Spis dem i stedet for feta, server dem som et nyt indslag på ostebordet, eller nyd et par stykker på morgenmadstallerknen med æg og tomat
Se opskriften
Asiatisk carpaccio
Mør og velsmagende oksemørbrad, som serveres rå, bortset fra at den lige er brunet lækkert på kanterne, inden denskæres i tynde, fine skiver.
Se opskriften
Snacks til baconelskere
3 snacks, der smager ekstra godt til sommerens kolde øl. Prøv enten popcorn krydret med bacon, sukkerbrunet bacon med chili eller Devils horseback med ananas.
Se opskriften
Pølsehorn med oliven og hvidløgsmayonnaise
Måske mest til voksne! Som hapser til et glas øl er de perfekte. De sorte hakkede oliven kommer vi i dejen, sammen med lidt timian, som så bliver ekstra lækker og velsmagende.
Se opskriften
Pølser på spyd
Træt af klassisk ketchup, sennep og mayo til din pølse? Så prøv at servere pølser på spyd med relishcreme, hummus, majs og rød pesto i stedet!
Se opskriften
Suveræn hummus
Hummus kan være et fuldendt måltid. Det perfekte hummusmåltid består af frisklavet hummus, sprød salat, fuldkornsbrød og chilisovs til.
Se opskriften
Smeltet ost med rosmarin, ahornsirup og pistacienødder
Grønkålspesto til 10 personer
Pesto kan laves på tusindvis af måder, her med grønkål og mandler i stedet for basilikum og pinjekerner.
Se opskriften
Grillede auberginer i olie
At åbne sådan et glas med grillede auberginer er som at hensætte sig til sydens sol og sommer. Lad dem være stjernen i en sprød salat både sommer og vinter.
Se opskriften
Nem pesto med persille, basilikum, rucola, mandler og parmesan
Sour cream & onion stænger
Cremefraiche og forårsløg giver god smag i disse salte stænger – prøv dem i stedet for den færdigkøbte udgave, og prøv dig frem med andre krydderier og krydderurter.
Se opskriften
Hjemmelavede ”ostepops”
Sprøde ostekugler, som smager mildt af ost og giver baghjul til den færdigkøbte udgave.
Se opskriften
Hjemmelavede gnocchi med urtesmør
Denne alternative og smagfulde ”pasta” er lavet fra bunden og på basis af kartofler. Server dem gerne som tilbehør, og steg eventuelle rester gyldne og sprøde dagen derpå, så bliver de ekstra lækre.
Se opskriften
Luksus-nachos med pulled pork
Nachos er i sig selv lidt en luksus, men med pulled pork, syltede jalapenos og godt med cheddarost bliver fadet endnu hurtigere tømt, så sørg for at lave rigeligt!
Se opskriften
Dadler med skinke
Dadler smager sødt og skønt. Et godt alternativ til slik og fede snacks.
Se opskriften
Madbrød – med timian og salt
Hvis dejen får lov og stå i 4-5 dage på køl, så bliver den meget blød og fuld af luft. Her bliver brødblandingen til et fantastisk madbrød med masser af smag af korn og urter.
Se opskriften
Croissanter med rejer, cremefraiche og avocadosalat
Avocado og ærtedip
Denne dip minder rigtig meget om guacamole, men smagen her er knap så fed. Som et ekstra plus kan du spare lidt på de dyre avocadoer. Server dippen til nachos, chips eller som tilbehør til tacos.
Se opskriften
Tarteletter med kylling, asparges, ærter, basilikum og sennepsfløde
Pulled pork-hotdogs med hjemmestegte løg og syltede agurkestrimler
Saftige hotdogs med krydret fyld af pulled pork. Brug gerne en rest til at lave retten.
Se opskriften
Pure af ærter med rugbrødskiks
Lav dit daggamle rugbrød til sprøde kiks og server med en cremet pure af ærter.
Se opskriften
Lækre Curry sliders
Små burgere med nem karryketchup. Burgerbollerne til disse sliders behøver du ikke lave selv, dem kan du finde i supermarkedet og spare tid.
Se opskriften
Grillede nektariner med ost, valnødder og timian
Fuldkornspizza med chorizo og grillede grøntsager
Små tomat frittata med gulerod og purløg
Blinis med rogn, rødløg, purløg og cremefraiche
Ostetallerken med valnødder og abrikoser i honning, appelsin og vanilje
Kyllingefrikadeller med krydret dipsauce
Pommes frites
Rejesalat
Grøntsagschips
Lækre, sprøde kålchips som er smukke på bordet og falder i både de store og små mundes smag.
Se opskriften
Sosaties – grillspyd
Luksusspyd, vi bruger oksemørbrad. Spyddene er laurbærgrene, som vi har skyllet. Andre spyd kan også bruges. Server med salat og bagte kartofler med en skefuld creme fraiche rørt med hvidløg.
Se opskriften
Laksebidder med tranebærcreme og dild
Kartoffelpizza
Portions omeletter
Bruschetta med grillede peberfrugter og maste tomater
En let og lækker forret hentet fra Italien. Husk at gnide brødskiverne med hvidløg, det gør underværker for bruschetta'en.
Se opskriften
Mini tortillias med kartofler
I stedet for at stege en stor tortillia i stegepanden bager vi vores i muffinforme i ovnen
Se opskriften
Ansjossnitter med kikærter og peberfrugt
Herlig lille hapser med ansjoser. Kan også serveres uden brød, direkte på en spiseske.
Se opskriften
Chili og hvidløgsrejer
Vi serverer rejerne med skal, så ser de flottere ud på tallerkenen.
Se opskriften
Edamamebønner med wasabimarinade
Virkelig velsmagende sojabønner, som vi kan købe på frost. De skal bare lige have et opkog. Server med salt. Eller som her, hvor vi laver en marinade af soja, wasabi, hvidløg og en anelse sukker.
Se opskriften
Pestosnegle
Ristede paprika- og røgmandler
Den røgede og ristede smag klæder de fleste nødder, som udvikler ekstra karakter efter en tur i ovnen. Lav eventuelt din egen nøddeblanding og kom den på glas, når nødderne er kølet ordentligt af.
Se opskriften
Bagt græskar med urter og hvidløg
Hurtigt krydret brød til mad
Et dejligt saftigt, velsmagende og smukt madbrød til buffeten. Det er hurtigt lavet, kan hæve på køl natten over, og skal blot smuttes over i gastrobakker 3 timer inden bagning. Vupti er der masser af lækkert brød.
Der bliver lidt over 2,5 kg færdigt brød - 100 g til hver gæst. Dette er en portion til 1 dyb gastrobakke.
Se opskriften
Butterdejssnitter med blå ost
Sprød salat med vindruer, slikærter og avocadodressing
Sprød og grøn – i både farve og smag!
Se opskriften
Bagte rødbeder med mynteyoghurt
Krydrede brændte hasselnødder
De sprøde hasselnødder er dækket af en krydret sukkerskal, som får nødderne til at smage af nougat og jul.
Se opskriften
Rejer tempura - indbagte rejer med chilisauce og salat
Brie med grønt
Brie er en mild ost, som er bedst, når den er så blød, at det føles, som om den smelter. Her får du den i selskab med grønne sager på en skive rugbrød som nemt frokostmåltid.
Se opskriften
Figen- og oliventapanade med ingefær
Store rejer i hvidløg, smør og olie
Karamelliserede pærer
Prøv noget nyt og server disse super lækre pærer til kødet – de er især gode til and og svinekød.
Se opskriften
Bagte søde kartofler med skinkecrisp
Indbagt laks med spinat
Hotte bønner med peanuts
En simpel og nem bønnesalat der passer både til fisk eller kød. Opskriften er udarbejdet for Savannah af Louisa Lorang.
Se opskriften
Speltgaletter med ost, agurk og gojibær
Supersprøde speltgaletter med cremet ost, læskende agurk og gojibær, som er smækfyldt med antioxidanter, der beskytter kroppens celler mod aldring og sygdomme.
Se opskriften
Gulerødder med mozzarella og lun sesamdressing
Varmen fra gulerødder og dressing får osten til at smelte let, hvilket er helt vidunderligt. Server de lune gulerødder som tilbehør til hovedretten.
Se opskriften
Stærk tomatsalsa med koriander og mørk chokolade
En rustik salsa med masser af smag fra krydderier, koriander og et twist af mørk chokolade. Den smager skønt til nachos eller som tilbehør til grillet kød.
Se opskriften
3 x crostini med jordbær og ost
Både søde og salte. Disse dejlige crostini med jordbær og ost fungerer perfekt som hapsere til mousserende vin eller øl.
Se opskriften
Friske forårsruller med oksekød og grønt
Rispapir er perfekte til at rulle alskens lækre grøntsager og mørt kød ind i. Server dem altid med en lækker dip eller bare lidt soyasauce til for at give det hele ekstra smag.
Se opskriften
Makirulle med laks
Klassisk makirulle med laks, som både store og små kan nyde med eller uden pinde.
Se opskriften
Gratinerede portobellosvampe med oksekød
Server de fyldte svampe som lille forret eller med en god, nykogt pasta og tomatsalat til hovedret.
Se opskriften
Brændte figner til ost
Syltet vintergrønt
Syltede grøntsager bruges ikke tit i det moderne danske køkken, og det er
virkelig synd, for de bidrager med en smagsrigdom uden lige. Disse grove grøntsager passer godt til steg, kylling eller medisterpølse
Se opskriften
Tzatziki-laks med kartofler
Blinis med stenbiderrogn, røget laks og caviar
Wraps med grillet halloumi, mango og chiliolie
En vegetarisk wrap med masser af knas fra friske grøntsager, letrøget cremet halloumi-ost og et kick fra en chiliolien, der minder om den, man kan dryppe over sin kebab på mellemøstinspirerede restauranter.
Se opskriften
Taco skaller med ost, oksekød og tomat
Grillet brød med avocado, krydderurtedressing og stenbiderrogn
Norske pandebrød potetlomper
Rulles om myseosten eller andet pålæg. Et fladbrød bagt på en blanding af kartofler og mel. Rester af brødet steges i lidt smør på panden dagen efter.
Se opskriften
Kyllingespyd med peanutbutter og soja
Ovnbagte rodfrugter med citron og rosmarin
Det er stadigvæk sæson for de gode, danske rodfrugter, som gør sig godt som tilbehør til både fisk, fjerkræ og vildt. Fulde af smag og en fryd for øjet med alle de smukke farver.
Se opskriften
Haps - Engelsk bøf med løg
Som hapser på buffeten eller som delikat natmad. Dryp eventuelt med lidt engelsk sovs lige før servering, eller sæt flasken på bordet.
Se opskriften
Æg i kokotte
Server æg på en ny måde i kokotter med spinat, tomat og taleggio. Har du ikke kokotter, kan du bruge muffinforme som her i stedet.
Se opskriften
Brændte løg med høvlet ost
Sprøde tortillas med krydret kylling
Lækre og saftige tortillapakker med velkrydret kylling, smeltet ost og frisk spinat. Spis dem, som de er, eller server dem med iskold cremefraiche og frisk lime i både til at tage varmen fra chilien.
Se opskriften
Fuldkornstærte med aubergine og hytteost
Rødspætte i sprød wonton
Salat med røde grapefrugter, pistacienødder og oliven
Nødder og oliven indeholder umættet fedt. Spis derfor gerne oliven og nødder en gang i mellem.
Se opskriften
Hapser
Små, smukke madder med blåskimmelost, serranoskinke og pære. Server dem som appetitvækkere til festen med en pind i, så de er nemme at hapse fra et sølvfad.
Se opskriften
Fuldkornspirogger med kartofler og ærter
Brug en rest kogte kartofler og smag til med masser af krydderier. Pirogger med fuldkornmel og kartofler er et mættende mellemmåltid. Du kan variere fyldet i det uendelige.
Se opskriften
Nigella flutes med courgette og skyr
De små, sorte frø, du kender fra indernes naan brød, kaldes også "jomfru i det grønne". Nigellafrøene bruges på samme måde som birkes, her strør vi dem på vores hjemmebagte flutes og serverer det færdige brød med hytteost og råkost.
Se opskriften
Grillet squash med ostecreme
Bagte radiser med mynte og feta
Radiser bliver mildere i smagen efter en tur i ovnen. Spis dem som tilbehør med lidt citron, cremet feta og mynte.
Se opskriften


































































































