Skotske æg
- 4 Personer
Ingredienser
350 g | hakket svinekød (ca. 3-6%) |
1 dl. | mælk |
tsk. | fintrevet muskatnød |
1 tsk. | tørret salvie |
1 tsk. | salt |
- | peber |
1.5 tsk. | dijonsennep |
2 spsk. | fuldkornsmel |
1 dl. | mel |
100 g | rasp |
- | olie til friturestegning |
18 stk. | vagtelæg eller ca. 10 hønseæg |
1 stk. | æg Æg til farsen. |
Sådan gør du
-
1Rør svinekødet sejt med salt i 2-3 min. Tilsæt mælk, krydderier, sennep, fuldkornsmel og æg.
-
2Sæt farsen på køl og bring imens vagtelæggene i en gryde med lidt vand. Lad æggene koge under låg i 4 min. Hæld koldt vand over æggene, pil dem og lad dem afkøle et par minutter.
-
3Rul vagtelæggene i mel, svøb dem i fars og rul dem til slut i rasp.
-
4Kom ca. 7-10 cm olie i en gryde og varm den på til ca.190 grader (olien skal syde, når du putter en lille klump fars ned i).
-
5Steg ca. 4-5 æg af gangen af olien, indtil de er gyldne og faste.
-
6Server æggene med det samme, mens de er lune eller læg dem på køl og lun dem i ovnen inden servering.
Tip!
Server æggene med lidt mayonaise rørt med lidt hvidløg, tomatpure og Worchestersauce.