Hjemmelavede hundekiks i juleudgaven
Det’ december. Det’ jul. Det er hjerternes fest. Og din hund skal ikke snydes. For mens vi skovler brunkager, vaniljekranse og æbleskiver ind i lange baner, kigger menneskets bedste ven længselsfuldt ovre fra hundekurven.
Det laver vi om på nu, når Samvirke giver dig opskriften på hjemmelavede hundekiks og tilmed stikker dem ud i julens former og figurer.
Find opskriften på hjemmelavede hundekiks under videoen:
Ingredienser til hundekiks:
2 dl vand
½ hønsebouillonterning
1 dåse tun i vand
1 gulerod
4 spsk. olie
250 g hvedemel
100 g grahamsmel
Hvedemel til æltning og udrulning
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
2. Kom vand i en gryde, og lad det komme i kog.
3. Når vandet koger, så kom det over i en stor skål. Smuldr den halve bouillonterning i vandet og rør rundt, til den er opløst.
4. Åbn dåsen med tun. Hæld vandet fra tunen. Kom tunen op i skålen til bouillonvandet.
5. Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Kom den revne gulerod op i skålen.
6. Kom olie, hvedemel og grahamsmel op i skålen og rør det sammen.
7. Drys bordet med mel. Hæld dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Hvis den er meget klistret, kan du tilsætte mere hvedemel.
8. Drys dejen med hvedemel og rul den flad med en kagerulle. Den skal være cirka ½ centimeter høj.
10. Stik hundekiks ud med formene, du normalt bruger til julesmåkagerne. Du kan også bare skære dejen ud i små firkanter på 2 x 2 centimeter.
11. Kom bagepapir på en bageplade. Læg hundekiksene på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 30 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
12. Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en lille bøtte med låg.
Kilde: GoCook