Nigella flutes  med courgette og skyr
BAGVæRK

Nigella flutes med courgette og skyr

De små, sorte frø, du kender fra indernes naan brød, kaldes også "jomfru i det grønne". Nigellafrøene bruges på samme måde som birkes, her strør vi dem på vores hjemmebagte flutes og serverer det færdige brød med hytteost og råkost.
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g smør
3 dl. kogende vand
2 dl. skyr
50 g gær
200 g revet courgette
1 tsk. fint salt
200 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel

Drys

2 spsk. Nigellafrø

Sådan gør du

  1. 1
    Kom smør i en skål, og hæld kogende vand herpå.
  2. 2
    Lad smørret smelte. Rør herefter skyr heri.
  3. 3
    Smuldr gæren, og rør den ud i den lune blanding.
  4. 4
    Rør courgette, salt, fuldkornshvedemel og halvdelen af hvedemelet heri, og rør rundt. Tilføj resten af melet lidt efter lidt.
  5. 5
    Form dejen til en kugle og lad den hæve i 40 minutter under et viskestykke.
  6. 6
    Tag dejen op på bordet, og del den i otte stykker. Rul dejstykkerne til tynde pølser.
  7. 7
    Læg nu dejen på to bradepander med bagepapir, hvis du har en varmluftovn, hvor varmen fordeler sig jævnt, eller tæt sammen på en bradepande, hvis du ikke har varmluftsovn. Her kommer brødene til at flyde lidt sammen, men pyt, de er nemme at brække fra hinanden.
  8. 8
    Lad brødene hæve i 30 minutter.
  9. 9
    Sæt varmluftsovnen på 160 grader. Eller en almindelig ovn på 175 grader. Pensl flutene med vand, og drys med nigellafrø.
  10. 10
    Bag flutes i cirka 35 minutter. Tag flutene ud, og afkøl dem på en rist. Server dem gerne lune.