Nigella flutes med courgette og skyr
- 4 Personer
Ingredienser
50 g | smør |
3 dl. | kogende vand |
2 dl. | skyr |
50 g | gær |
200 g | revet courgette |
1 tsk. | fint salt |
200 g | fuldkornshvedemel |
500 g | hvedemel |
Drys
2 spsk. | Nigellafrø |
Sådan gør du
-
1Kom smør i en skål, og hæld kogende vand herpå.
-
2Lad smørret smelte. Rør herefter skyr heri.
-
3Smuldr gæren, og rør den ud i den lune blanding.
-
4Rør courgette, salt, fuldkornshvedemel og halvdelen af hvedemelet heri, og rør rundt. Tilføj resten af melet lidt efter lidt.
-
5Form dejen til en kugle og lad den hæve i 40 minutter under et viskestykke.
-
6Tag dejen op på bordet, og del den i otte stykker. Rul dejstykkerne til tynde pølser.
-
7Læg nu dejen på to bradepander med bagepapir, hvis du har en varmluftovn, hvor varmen fordeler sig jævnt, eller tæt sammen på en bradepande, hvis du ikke har varmluftsovn. Her kommer brødene til at flyde lidt sammen, men pyt, de er nemme at brække fra hinanden.
-
8Lad brødene hæve i 30 minutter.
-
9Sæt varmluftsovnen på 160 grader. Eller en almindelig ovn på 175 grader. Pensl flutene med vand, og drys med nigellafrø.
-
10Bag flutes i cirka 35 minutter. Tag flutene ud, og afkøl dem på en rist. Server dem gerne lune.