Pølsehorn med oliven og hvidløgsmayonnaise
Måske mest til voksne! Som hapser til et glas øl er de perfekte. De sorte hakkede oliven kommer vi i dejen, sammen med lidt timian, som så bliver ekstra lækker og velsmagende.

- 4 Personer
22-24 pølsehorn
75 g | smør |
1.5 dl. | vand |
0.75 dl. | Kærnemælk |
2 tsk. | honning |
1 tsk. | fint salt |
1 tsk. | tørret timian |
25 g | gær |
1 dl. | sort oliven uden sten |
100 g | fuldkornshvedemel |
300 g | hvedemel |
8 stk | pølser, gerne økologiske oksekødspølser |
3 spsk. | mayonnaise |
1 fed | hvidløg |
1 stk. | æg til pensling |
Sådan gør du
- 1.Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål.
- 2.Hæld vand, kærnemælk, honning, salt og timian heri og rør rundt.
- 3.Smuldr gær heri og rør rundt.
- 4.Hak oliven ganske fint og vend i dejen.
- 5.Rør fuldkornsmel heri.
- 6.Rør nu hvedemel heri lidt efter lidt indtil du har en flød men sammenhængende dej.
- 7.Dæk skålen med dej med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.
- 8.Del dejen i to dele og rul til pølser.
- 9.Rul hvert stykke dej ud til en, rektangel på 15 gange 60 cm.
- 10.Skær dejen i lagkagestykker.
- 11.Skær hver pølse i tre dele.
- 12.Rør mayonnaisen med lidt revet hvidløg.
- 13.Kom en pølse og en anelse hvidløgsmayonnaise på den nederste tykke ende af dejen. Rul sammen til et horn fra den tykke ende.
- 14.Læg på bradepander med bagepapir.
- 15.Pensl med let pisket æg.
- 16.Efter hæv i 15 minutter.
- 17.Sæt varmlufts ovnen på 190 grader.
- 18.Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk og #snacks og tilbehør