Redaktionen anbefaler






Hasselback æbler er både nemme og billige at lave - og så er de en umådelig lækker dessert. Har du mange overskudsæbler fra haven, er det en oplagt måde at få æblerne brugt på.
Til 4 portioner:
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smørret, og bland smør, sukker og kanel.
Skræl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær forsigtet riller ned i æblerne på oversiden. Vær omhyggelig med ikke
Smelt smørret. Tilsæt sukker og kanel.
Skræl æblerne. Halver og fjern kernehus. Skær forsigtig riller på oversiden af æblet med 4-5 millimeters mellemrum. Vær omhyggelig med ikke at komme til at skære helt igennem.
Kom de 4 halve æbler i et smurt fad med rillerne opad. Pensl æblerne med smørblandingen.
Dæk fadet med staniol, og bag først æblerne i ovnen i 20 minutter. Fjern staniolen, og bag derefter æblerne yderligere 10 minutter.
Vend imens havregryn og salt med resten af smørblandingen.
Tag æblerne ud af ovnen, og fordel havregrynsnblandingen mellem rillerne i æblerne og omkring æblerne i fadet.
Bag æblerne i ovnen yderligere 10-15 minutter, til de er gyldne.
Server hasselback æbler med havregrynscrunch med en skefuld creme fraiche.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10