Grillede auberginer i olie

At åbne sådan et glas med grillede auberginer er som at hensætte sig til sydens sol og sommer. Lad dem være stjernen i en sprød salat både sommer og vinter.
Grillede auberginer i olie
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk auberginer
2 tsk. groft salt
1.5 dl. olivenolie + til at hælde over de grillede auberginer
2 fed hvidløg
1 stk. økologisk citron
- peber
1 tsk. basilikum
1 tsk. oregano
- Frisk basilikum, en god håndfuld

Sådan gør du

  1. 1.Skær auberginen i skiver, og bred dem ud på et skærebræt. Salt dem med rigeligt groft salt for at trække væden ud af dem, lad det trække i ca. 20 min., skyl herefter saltet af og dup dem tørre.
  2. 2.Rør marinaden af olie, de tørre krydderier, saft af citronen + skallen af halvdelen af citronen og pressede hvidløgsfed. Kom aubergineskiverne i en frysepose, og h ld marinaden heri. Ryst posen, og kom den på køl i et par timer for at marinaden kan trække ind i aubergineskiverne.
  3. 3.Grill nu aubergineskiverne på grillen eller på en grillpande, til de får grillstriber og bliver let sprøde. Pas på de ikke branker.
  4. 4.Kom de grillede aubergineskiver i det rengjorte sylteglas, kom friske basilikumblade ved og top med olivenolie, til det dækker. Skru låget på, og opbevar dem på køl, eller mørkt og køligt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost