Grillede auberginer i olie
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk | auberginer |
2 tsk. | groft salt |
1.5 dl. | olivenolie + til at hælde over de grillede auberginer |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | økologisk citron |
- | peber |
1 tsk. | basilikum |
1 tsk. | oregano |
- | Frisk basilikum, en god håndfuld |
Sådan gør du
-
1Skær auberginen i skiver, og bred dem ud på et skærebræt. Salt dem med rigeligt groft salt for at trække væden ud af dem, lad det trække i ca. 20 min., skyl herefter saltet af og dup dem tørre.
-
2Rør marinaden af olie, de tørre krydderier, saft af citronen + skallen af halvdelen af citronen og pressede hvidløgsfed. Kom aubergineskiverne i en frysepose, og h ld marinaden heri. Ryst posen, og kom den på køl i et par timer for at marinaden kan trække ind i aubergineskiverne.
-
3Grill nu aubergineskiverne på grillen eller på en grillpande, til de får grillstriber og bliver let sprøde. Pas på de ikke branker.
-
4Kom de grillede aubergineskiver i det rengjorte sylteglas, kom friske basilikumblade ved og top med olivenolie, til det dækker. Skru låget på, og opbevar dem på køl, eller mørkt og køligt.