Små tapas med gedeost
- 4 Personer
Chèvre chaud med æble, honning og timian
1 stk. | æble, skåret i små tern |
2 spsk. | honning |
1 tsk. | timian |
1 knsp. | salt |
8 skiver | små brød |
8 skiver | skimmelmodnet gedeost (gederulle) |
Creme af gedeost og blåbærvinaigrette
200 g | frisk gedeost |
4 spsk. | cremefraiche |
1 tsk. | flydende honning |
1 knsp. | salt |
4 skiver | rugbrød, ristede og delt i halve |
50 g | rucolasalat |
4 skiver | serranoskinke (eller anden lufttørret skinke), delt i halve |
Vinaigrette
1 dl. | frosne blåbær |
1 spsk. | hvid balsamicoeddike lidt salt |
1 tsk. | sukker |
Sådan gør du
-
1Vend æble med honning, timian og salt.
-
2Læg brød- skiverne på en bageplade med bagepapir.
-
3Læg en skive gedeost ovenpå, og top med en god skefuld æbletern.
-
4Bag i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter.
-
5Rør gedeost med cremefraiche til en ensartet creme.
-
6Smag til med honning og evt. lidt salt (af- hængigt af, hvor salt osten er).
-
7Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
-
8Læg rucola, skinke og gedeostcreme på hver skive rugbrød, og dryp med blåbærvinaigretten.