Små tapas med gedeost
SNACKS OG TILBEHøR

Små tapas med gedeost

Tapas er en spansk specialitet, som varierer i det uendelige. Her får du to slags tapas: én med æble, honning og timian og én med creme af gedeost og blåbærvinaigrette.
  • 4 Personer

Chèvre chaud med æble, honning og timian

1 stk. æble, skåret i små tern
2 spsk. honning
1 tsk. timian
1 knsp. salt
8 skiver små brød
8 skiver skimmelmodnet gedeost (gederulle)

Creme af gedeost og blåbærvinaigrette

200 g frisk gedeost
4 spsk. cremefraiche
1 tsk. flydende honning
1 knsp. salt
4 skiver rugbrød, ristede og delt i halve
50 g rucolasalat
4 skiver serranoskinke (eller anden lufttørret skinke), delt i halve

Vinaigrette

1 dl. frosne blåbær
1 spsk. hvid balsamicoeddike lidt salt
1 tsk. sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Vend æble med honning, timian og salt.
  2. 2
    Læg brød- skiverne på en bageplade med bagepapir.
  3. 3
    Læg en skive gedeost ovenpå, og top med en god skefuld æbletern.
  4. 4
    Bag i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter.
  5. 5
    Rør gedeost med cremefraiche til en ensartet creme.
  6. 6
    Smag til med honning og evt. lidt salt (af- hængigt af, hvor salt osten er).
  7. 7
    Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
  8. 8
    Læg rucola, skinke og gedeostcreme på hver skive rugbrød, og dryp med blåbærvinaigretten.