BÆR 24 opskrifter med brombær Pluk de vilde brombær, når de er helt sorte. Brombær er saftige og aromatiske og passer perfekt i desserter og til mange af efterårets retter.
KAGER Kageopskrifter: 42 opskrifter på lækre kager Vi har samlet 42 opskrifter på kager. Der er chokolademuffins, citronmåner, banankage med mere. Det er nu, du skal bage.
DESSERTER Vegetar: 50 opskrifter på vegetarmad Alle kan få brug for en kødpause. Vi har samlet 50 grønne vegetar-opskrifter bl.a. vegetarbiksemad, chiligryde med bønner, selleriburger med mere.
aftensmad Hurtig pizza med blomkålscreme Har vi glemt tomatsaucen? Nej, blomkålscremen her er cremet og lækker med en god hvidløgssmag, og så bliver selv en hurtig pizza aldrig tør og kedelig.
gæstemad og fest Ovnbagt fisk med grønt og kaperssmør Det er nemt at tilberede fisk i ovnen, så kødet ikke bliver tørt. Brug gerne en sjat hvidvin i fadet. Kaperssmør er prikken over i'et på denne opskrift.
frokost Burritos med bønneragout og hvidløgsfraiche I denne ret får bønnerne en masse smag på panden, og kødspisere vil formodentlig ikke opdage, at de lækre burritos er uden kød. Husk at rå hvidløg kan blive meget stærkt, så start med en lille smule, når du blander din dressing.
aftensmad Tortellinisalat med pesto Forvandl en pakke tortellini til en lækker salat på blot 15 minutter! Opskriften er fra bogen "Nemme Retter På Budget" fra Mummum (Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentse)
snacks og tilbehør Sprøde kartoffelbidder Kartofler kan tilberedes på et utal af måder. Her får du en lækker og sprød snack på under en halv time.
aftensmad Græskar tilberedt som kål Græskar er ikke kun noget, vi kigger på til Halloween i oktober. Græskar kan spises, og det smager godt! Prøv selv denne opskrift, hvor vi sauterer græskarret som kål.
frokost Grillet sommergrønt med hummus og urter Hummus er fantastisk. Jeg foretrækker masser af syre fra citron og intens smag fra spidskommen og hvidløg. Det er helt op til dig, hvor voldsomt din hummus skal smage. Det eneste vigtige er at smage den godt til. Opskriften er fra Nikolaj Kirks kogebog Spis. Grønt. Nemt. Nu. – Grønne opskrifter fra 4. th
frokost Lun salat med rosenkål og kastanjer Spisekastanjer må ikke forveksles med de mere udbredte hestekastanjer, der kan være svagt giftige. Smagen minder om andre nødder, men er mere sød.
aftensmad Confiterede tandoori-kikærter Confitering kender vi først og fremmest fra tilberedning af andelår, men i denne vegetariske ret er det kikærter, der skal tilberedes i rigelige mængder olie. Giv dem 75 minutter i ovnen sammen med blandt andet hvidløg, ingefær, tomater, chilier, tomatpuré og krydderier.
aftensmad Ribollita med sommergrønt Ribollita er italiensk og betyder genkogt. Det er en fyldig suppe med kål og gennemvædede brødstykker, som du nemt kan varme op igen. Vi laver ribollitaen med sommerens grøntsager.
bagværk Ost & brød på en ny måde Nyd den opvarmede bløde brie på de nybagte boller, som du har rullet af færdiglavet pizzadej. Her har du en nem og lækker snack.
aftensmad Bradepandebrød med chili og oliven Et stort brød til suppen, gryderetten eller noget helt tredje. Chili og oliven giver brødet ekstra smag.
bagværk Franske makroner med hasselnød og mørk chokolade De franske makroner, kendt som macarons, får en nærmest nougatagtig smag, når de laves på hasselnødder i stedet for mandler. Når de fyldes med god, mørk chokolade, bliver det en fantastisk lækkerbisken til kaffen.
bagværk Chokorug Chokorug er mørke og svampede. De har bid fra rugbrødet og en dyb smag fra kakao og chokoladestykker. Små lækre brød, der minder om en brownie, men med mere struktur. Opskriften er lavet uden mel og er hurtig at røre sammen. Opskriften er fra kogebogen 'Rugbrød - brug dine rester' af Louise Bering.
salater Spidskålssalat med stikkelsbær og pistacienødder En meget nem og sommerlig salat. Den sursøde frugtsmag fra stikkelsbærrene giver denne salat en fin balance og gør den særdeles velegnet til f.eks. sommerens grillsager, fed fisk eller stegt kylling.
salater Spidskålssalat med hvedekerner, tørret mango og pærer Denne spændende spidskålssalat vil vække begejstring hos dine gæster! Hvedekernerne er med til at give fylde, mens pærer og mango giver dejlig sødme. Opskriften er udviklet af Fuldkornspartnerskabet.
aftensmad Kålsalat med bulgur, ingefær, rejer og grønt Har du kål i grøntsagsskuffen, så prøv denne sunde og lækre kålsalat. Spidskålen kan sagtens erstattes med hvidkål, rødkål eller blomkål.
salater Frisk, krydret agurkesalat med æble En let, aromatisk salat, som passer fantastisk til alt indisk. En sommerlig salat, der med sin friskhed kan få dig gennem vinterens grå, kolde måneder. Opskriften er fra Camilla Skov's kogebog "lag på lag".
salater Squashsalat med belugalinser En simpel og lækker salat med dejlige belugalinser. Oplagt som tilbehør til sommerens grillmad, men også perfekt til madpakken. Husk blot at tilsætte dressingen lige inden spisetid, så salaten bevarer sin sprødhed.
aftensmad Salat med ristet pitabrød En nem salat uden kød til vegetarerne og andre, der ønsker at skrue ned for kødindtaget.
frokost Persillerødder bagt i krydret dej Persillerødderne gemmer sig inde i dejen. Mens brød og tomater er i ovnen, har du tid til at røre en syrlig fløde til at toppe med.
frokost Fisketatar med citron-mayo og syrlig grønt Let og ren i smagen med sprødt og syrligt grønt på toppen og cremet mayo på siden. Perfekt som forret eller en let frokost. Fisken bliver lidt fastere i konsistensen, når den trækker med salt og sukker.
aftensmad Sprøde risottokugler Brug risottorresten til de lækre gyldne kugler, der drysses med flagesalt og spises lune
aftensmad Pasta med ærter og kammuslinger i baconsvøb Bacon gør alting lidt lækrere. Her i selskab med friske kammuslinger og pasta i cremet sauce.
aftensmad Nudelsalat med kyllingedeller Opskriften er udviklet af familien Koch i DR-programmet ”Danmarks Nye Livret”.
aftensmad Mørbradgryde Mørbradgryden er et hit i mange hjem, og det forstår vi godt, da det er en rigtig Mormor-ret med gods i. Her får I opskriften på en klassisk mørbradgryde, som vi synes den er bedst, med både bacon, wienerpølser og paprika. En Mørbradgryde bør serveres med enten kartoffelmos eller kogte ris til, og vi anbefaler at lave en stor portion, så der er nok til flere dage. God fornøjelse!
vegetar Shakshuka med kikærter, æg og feta Shakshuka er en nordafrikansk ret, som laves med en krydret tomatsauce, hvori der pocheres æg. Top eventuelt retten med tern af avocado og ristede, hakkede mandler. Opskrift og foto stammer fra bogen "Solo" af Ditte Ingemann.
aftensmad Minestrone med palmekål og parmesan Den fyldige italienske suppe er altid en god idé og en genial måde at få brugt resterne i grøntsagsskuffen på. Opskriften er fra Louisa Lorangs kogebog 'Alt i en'. Bogen er til dig, der elsker hjemmelavet mad, men ikke er stor fan af opvask
bagværk Rugbrødscookies med linser og mørk chokolade Okay, her kommer et bud på en ny madpakkefavorit. De her små rugbrødscookies gør frokostpausen lidt sjovere, og så undgår I forhåbentligt, at der kommer for meget retur i rygsækken. Der er chokolade i, hvilket selvfølgelig gør dem ekstra populære hos børnene, men de er faktisk ikke helt usunde. De er lavet med linser i dejen, som giver både mæthed, fibre og lidt ekstra protein. Opskriften er fra kogebogen 'Bare Èn Bid' af forfatteren Christian Schødts.
aftensmad Tærte med fåreost og pære En velsmagende tærte med dejlig fåreost og et snert af sød pæresmag. Nyd den lun med lidt citrontimian på toppen. Opskrifter:www.ostogko.dk
bagværk Kokoskage med rabarber og smørcreme En saftig kokoskage på basis af en rørt dej, hvor smørret giver både luftighed og smag. Tag dig god tid til at piske smør og sukker, da det giver et mere luftigt resultat. Citroncremen er en smørcreme med flødeost og masser af syrlig smag fra citronsaft og -skal. I opskriften skal du bruge [rabarberkompot](recipe:8483).
gæstemad og fest Tortillas med strimlet nakkefilet, guacamole, spidskål og ananassalsa De strimlede nakkefilletter får her selskab af blandt andet guacamole, snittet spidskål og ananassalsa. Lige til at putte i en tortilla.
snacks og tilbehør Bønnesalat med kartofler, sprødt bacon, oliven og urter En vaskeøgte sensommersalat med alt det bedste fra årets høst. Server bønnesalaten som en af flere salater til høstfesten, eller spis den som tilbehør til grillet grønt eller kød.
snacks og tilbehør Syrlig solbærshake med kærnemælk og vaniljeis Børnene vil helt sikkert elske denne friske solbærshake. Tag dem eventuelt med i køkkenet og lad dem selv fylde ingredienserne i blenderen – så kan de lave den næste til dig.
dessert Ristet sandkage med melon og mascarponecreme Nem og herlig dessert som gerne må serveres med et glas køligt dessertvin. Sandkagen skal kun ristes let, så den ikke bliver helt tør.
dessert Kokostrøfler med kakaopulver Dadler har erstattet sukker i disse lækkerbiskner med gods i. Trøflerne skal spises kolde fra køleskabet.
bagværk Jordbærkage med skovsyre Den danske jordbærkage er nærmest en selvskrevet kage på sommerbordet i de danske hjem og kan fås hos alle klassiske bagere. Den smager himmelsk med de danske sommerbær og et tykt lag vaniljecreme fordelt oven på en marcipankage. Her en udgave med masser af skovsyre, hentet i den lokale skov. Dels pynter de noget så fint, dels bidrager de med en masse skøn syre til den søde kage. Opskriften er fra Julie Karlas kogebog Det skandinaviske hverdagskøkken.
snacks og tilbehør Aqua Fresca Den allerskønneste sommerdrik. Sød med agave, hvis melonen ikke er sød nok, ellers drik den bare, som den er!
dessert Søde kartoffelpandekager med chiafrø Spis disse mættende små orange kartoffelpandekager med en lækker salat som tilbehør. Denne opskrift er venligst udlånt fra bogen "Spis mig" af Majbritt Engel og Alice Hartvig fra forlaget Gyldendal.
drikke Gimlet Lauchlan Rose var en skotte, der begyndte at importere lime fra Caribien i 1860’erne – og ikke mindst tilskyndet af den britiske flåde opfandt han en lime-limonade, som skibene kunne have med for at forebygge skørbug. Vi drikker den, fordi den smager godt.
drikke Valle glad mælkepunch En Mælkepunch med hjemmelavet valle. Servér den til jul eller en særlig lejlighed.
drikke Shot Up Et alkoholfrit grøntsagsshot, der næsten er en grøntsagssuppe. En Shot Up er god at starte dagen på, da du får en masse nærende grønne sager indenbords.
gæstemad og fest New Years Rabbit Alkoholfri drink udviklet af Rådet for Sikker Trafik og Dansk Bartender Laug. Smager friskt som en rigtig drink - bare uden alkohol.
snacks og tilbehør Mojito med grøn te Brug de Fairtrade-mærkede ingredienser til denne læskende cubanske cocktail, som her laves med grøn te
Jul Priserne er steget, men julens varer er heldigvis på tilbud Inflationen har kunnet mærkes på fødevarepriserne i 2025. Nu går vi julen i møde. En højtid, der har det med at sætte sine spor på pengepungen, og mange danskere ser nok bekymrede frem mod december. Men det er der ingen grund til, for så slemt bliver det faktisk ikke
øl Guide: Juleøl uden alkohol – sådan kombinerer du dem med julemaden Juleøl er skønt - også uden alkohol. Ølentusiast Kasper Mundt-Nielsen guider til alkoholfrie juleøl, der kan matche dine karrysild, dine frikadeller og dine klejner. Kort sagt din julefrokost
Jul 12 opskrifter med risengrød Lav en ordentlig portion risengrød og brug resterne til juledessert, morgenmad og kager til kaffen
Jul 24 opskrifter med rødkål Rødkål kan bruges til andet end julemaden, se de mange opskrifter i galleriet. Du finder bl.a. flere friske rødkålssalater, en kålskål, en morgengrød og kåldolmere
Annoncørbetalt indhold Julekonkurrence 5. december: vind et gavekort til Air Greenland til en værdi på 3000 kroner Er du klog på julen i Grønland? Når du har alle svar rigtig, kan du deltage i lodtrækningen om et rejsegavekort på 3000 kroner til Air Greenland KONKURRENCE