Makirulle med laks

Klassisk makirulle med laks, som både store og små kan nyde med eller uden pinde.
Makirulle med laks
  • 1 Person

til 1 rulle, 5-6 stykker

- 1/2 tangplade
1.5 dl. Sushiris
2 stk grønne asparges
stk. avocado
- purløg
1 tsk. wasabimayonnaise
1 spsk. sesam
2 skiver laks (koldrøget, røget eller gravad laks)

Wasabimayo

1 dl. mayonnaise
2 tsk. wasabi

Sådan gør du

  1. 1.Wasabipastaen røres ud i mayonnaisen, og der tilsættes et par dråber citronsaft.
  2. 2.Vend noritangen på tværs. Den glatte side skal vende ned mod skærebrættet.
  3. 3.Læg sushirisene på tangen, dog ikke på de øverste 5 cm af noritangen.
  4. 4.Drys sesam på risene.
  5. 5.Kom wasabimayonnaisen på langs ad noritangen, og læg resten af ingredienserne ovenpå.
  6. 6.Rul tangpladen sammen til en rulle. Pas på, at rullen ikke bliver for løs, men brug samtidig ikke så mange kræfter, at noritangen sprækker.
  7. 7.Lad rullen hvile på den side, hvor tangen samles.
  8. 8.Efter et minuts tid hænger tangen sammen, og du kan skære rullen ud i 5-6 stykker. Sørg for at din kniv er skarp og fugtig.
  9. 9.Mas ikke, når du skærer.

Tip!

Sådan skærer du agurk og avocado Agurk: Skær enderne af agurken, og del agurken i to lige store stykker. Skær agurkestykket igennem på langs. Brug en teske til at fjerne kernehuset. Skær agurken ud i tre lige store, lange stave. Avocado: skær avocadoskiver og vend dem i citronsaft. Opbevar dem i en beholder med låg, indtil de skal bruges.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #asien, #lette retter og #børnevenligt