Safran-aioli

Denne smukke, gule, safranfyldte aioli smager skønt og skarpt af hvidløg – så brug den som dip til tapas, friskbagt brød eller sprøde fritter.
Safran-aioli
  • 4 Personer

Aioli

1 tsk. safran (ægte)
3 spsk. lunkent vand
150 g god mayonnaise
- Citronsaft, efter smag
1 fed hvidløg, presset
- salt
- friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1.Udblød safranen i vandet i ca.10min. Rør herefter mayonnaisen i og smag til med citronsaft, hvidløg, salt og peber.
  2. 2.Sæt mayonnaisen på køl i 15 min inden servering (så trækkes der lidt mere farve ud af safranen). Rør den igennem og server straks.

Tip!

Giv aiolien ekstra kick og kompleksitet med ½ tsk. tørrede chiliflager eller ¼ tsk. røget paprika.

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #få ingredienser