Safran-aioli
Denne smukke, gule, safranfyldte aioli smager skønt og skarpt af hvidløg – så brug den som dip til tapas, friskbagt brød eller sprøde fritter.

- 4 Personer
Aioli
1 tsk. | safran (ægte) |
3 spsk. | lunkent vand |
150 g | god mayonnaise |
- | Citronsaft, efter smag |
1 fed | hvidløg, presset |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
Sådan gør du
- 1.Udblød safranen i vandet i ca.10min. Rør herefter mayonnaisen i og smag til med citronsaft, hvidløg, salt og peber.
- 2.Sæt mayonnaisen på køl i 15 min inden servering (så trækkes der lidt mere farve ud af safranen). Rør den igennem og server straks.
Tip!
Giv aiolien ekstra kick og kompleksitet med ½ tsk. tørrede chiliflager eller ¼ tsk. røget paprika.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #få ingredienser