Redaktionen anbefaler






200 g | kikærter tørre |
- | Evt. bouillon til kogning |
3 spsk. | Tahin |
1 fed | hvidløg, presset |
4 spsk. | friskpresset citronsaft |
1.5 tsk. | stødt spidskommen |
2 dl | kogevand fra kikærterne eller vand |
- | salt |
- | cayennepeber |
- | kikærter kogte |
- | olivenolie |
- | hakket persille evt |
Tahin- og hummustips Den bedste tahin i Danmark købes hos arabiske grønthandlere. Opbevar tahin ved stuetemperatur eller lidt koldere, ikke i køleskabet. Ryst beholderen, før du åbner den. Omrør tahinen i glasset/plastbøtten, til konsistensen er ensartet, før du tager noget. Tahindressing kan bruges til salat, kold sovs til arabisk inspirerede retter, kogt, stegt eller grillet fisk og kød. Brug ikke kikærter på dåse, opblød selv kikærterne, så bliver resultatet meget bedre. Kog kikærterne med økologisk grøntsagsbouillon, laurbærblade eller tørrede eller friske krydderurter. Hvidløgsfed, løg i kvarter og groft skårne rodfrugter.