Suveræn hummus
- 4 Personer
Ingredienser
200 g | tørrede kikærter |
- | Evt. bouillon til kogning |
3 spsk. | Tahin |
1 fed | presset hvidløg. |
4 spsk. | friskpresset citronsaft |
1.5 tsk. | stødt spidskommen |
2 dl. | kogevand fra kikærterne eller vand |
- | Salt og cayennepeber eller chiliflager |
til pynt
- | kogte kikærter |
- | olivenolie |
- | Evt. hakket persille |
Sådan gør du
-
1Udblød kikærterne natten over i rigeligt koldt vand, kassér vandet og kog kikærterne under låg i 3 timer i nyt vand tilsat ‘smag’ efter eget valg. De skal være heeeelt bløde. Tilsæt evt. salt til sidst, hæld kogevandet fra og gem det.
-
2Tag nogle hele ærter fra til pynt.
-
3Blend resten af ærterne i en foodprocessor med alle de øvrige ingredienser og smag til.
-
4Anret på tallerken, pynt med de hele kikærter og dryp olie over og drys evt. med hakket persille.
-
5Spis gerne varme pitabrød til, som man bryder af og skovler hummussen op med.
-
6Til servering: Pitabrød eller andet brød, gerne fuldkorn og Chilidip eller chiliflager og årstidens salat, gerne fintsnittet
Tip!
Tahin- og hummustips Den bedste tahin i Danmark købes hos arabiske grønthandlere. Opbevar tahin ved stuetemperatur eller lidt koldere, ikke i køleskabet. Ryst beholderen, før du åbner den. Omrør tahinen i glasset/plastbøtten, til konsistensen er ensartet, før du tager noget. Tahindressing kan bruges til salat, kold sovs til arabisk inspirerede retter, kogt, stegt eller grillet fisk og kød. Brug ikke kikærter på dåse, opblød selv kikærterne, så bliver resultatet meget bedre. Kog kikærterne med økologisk grøntsagsbouillon, laurbærblade eller tørrede eller friske krydderurter. Hvidløgsfed, løg i kvarter og groft skårne rodfrugter.