Grøntsagschips
SNACKS OG TILBEHøR

Grøntsagschips

Lækre, sprøde kålchips som er smukke på bordet og falder i både de store og små mundes smag.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 l. små grønkålsblade, rensede og tørrede
1 spsk. olivenolie eller sesamolie
- lidt karry, hvidløgspulver, tandoori eller en skefuld teriyaki sauce
1 tsk. fint salt

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 165 / 150 grader varmluft.
  2. 2
    Bland kålbladene med olie med hænderne, så olien bliver nærmest masseret ind i kålbladene. Læg bladene på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med de ønskede krydderier. Det er vigtigt, at de ligger bredt godt ud og ikke i flere lag)
  3. 3
    Lad bladene tørre i ovnen i 15-20 min. til de let gyldne og tørre. Smag dig frem!
  4. 4
    Drys bladene med rigelig salt og lad dem køle ned.

Tip!

Bruger du rodfrugter i stedet for så skær dem i meget tynde skiver og giv dem ca. 30-45 minutter i ovnen. Hvis de bliver for brune skrues ned til 100 grader.