Redaktionen anbefaler
![Steven Olsen er kåret som årets kassedame m/k 2024](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-05/Steven.jpg.jpeg?itok=RO02NYz1)
![Laura Bilde i molssofaen](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-12/Molssofaen-liste.jpg.jpeg?itok=obgrtACM)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-12/pernille-skipper.jpg.jpeg?itok=jMUehLOe)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2023-11/Sommerhus-Skagen.jpg.jpeg?itok=27_dLqGj)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2023-03/jordbaer-8.jpg.jpeg?itok=IfL2me9t)
![Grøn basilikum står skarpt](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-09/Krydderurter---basilikum-visner.jpg.jpeg?itok=pjwKpNxG)
Der er gode grunde til at bage med lang hævetid og lille gærmængde. Smagen udvikler sig og bliver mere interessant og kompleks, mens gæren får god tid til at arbejde. Man har også garanti for, at det færdige brød ikke får den lille bismag af gær, som man kan risikere efter en halv times lynhævning.
Her er nogle retningslinjer for, hvor meget gær du skal bruge, så tid og gær passer sammen:
Der kan naturligvis stadig bages gode brød, selvom du ikke har natten til rådighed.
I denne video kan du se forskellen på 12 g, 25 g og 50 g i stuetemperatur.
Dejen er en nem dej som består af følgende udover de forskellige mængder af gær.
Artiklen er første gang publiceret i 2014 med en artikel skrevet af Inger Abildgaard
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10