Podcast: Red klimaet med din pensionsopsparing

Kunne du godt tænke dig at flyve, køre bil og tage lange varme bade med god klimasamvittighed? Ja, så skal du blot investere din pensionsopsparing i grønne og klimavenlige foretagender. Det lyder besnærende, ikke? Men hvor meget kan man egentlig klimakompensere sine CO2-udledende dagligdagsvaner gennem grønne investeringer med pensionspengene? Kan det betale sig økonomisk? Og sidst men ikke mindst: Er bæredygtige investeringer overhovedet et frikort til at svine på andre områder?

Find »Samvirke Mellem Linjerne« på Apple PodcastSpotifyPodimo eller der, hvor du normalt hører dine podcast.  

Spar op med god klimasamvittighed 

Danske pensionsselskaber tænker generelt mere grønt end tidligere, når de investerer vores pensionspenge. Men hvis du virkelig ønsker at gøre noget godt for klimaet, skal du aktivt vælge en grøn investeringsfond frem for de traditionelle. Det har forbrugerjorunalist på Samvirke Kristian Herlufsen gjort. Han flyttede 1.4 millioner kroner over i en grøn investeringsfond, da han arbejdede på forsideartiklen til januarudgaven af Samvirke om netop dette emne.

Hør her i denne podcast, hvad han lærte fra eksperterne om udsigten til bedre klimasamvittighed og mulighederne for afkast. Få også svar på, om han rystede på hånden, da han klikkede "OK" til beslutningen.