Hjemmelavede ”ostepops”
Sprøde ostekugler, som smager mildt af ost og giver baghjul til den færdigkøbte udgave.

- 8 Personer
Ingredienser
100 g | koldt smør |
100 g | parmesan, fintrevet |
5 spsk. | majsmel |
125 g | hvedemel |
1.5 tsk. | bagepulver |
1 stk. | æggehvide |
tsk. | Løgpulver |
tsk. | stødt hvid peber |
1 tsk. | fint salt |
Sådan gør du
- 1.Tænd ovnen på 175 C / 150 C varmluft.
- 2.Kom alle ingredienserne i en skål og gnid smørret ind i melet og ælt til dejen er fast og sammenhængende. Alternativt kan ingredienser æltes sammen på i en blender eller food processor.
- 3.Læg dejen på køl i min. 30 minutter eller evt. til næste dag.
- 4.Tril dejen til små kugler i hasselnøddestørrelse (eller stænger) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- 5.Bag ostepopsene i ca.15 min til de begynder at være en anelse gyldne og er hårde. Vend ostepopsene med lidt salt og evt. en knivspids hvidløgspulver. Lad dem herefter køle helt af inden servering.
Tip!
Tilsæt 1 tsk. stødt chili, hvis du vil have ekstra smæk på smagen!
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør