Hjemmelavede ”ostepops”
SNACKS OG TILBEHøR

Hjemmelavede ”ostepops”

Sprøde ostekugler, som smager mildt af ost og giver baghjul til den færdigkøbte udgave.
  • 8 Personer

Ingredienser

100 g koldt smør
100 g parmesan, fintrevet
5 spsk. majsmel
125 g hvedemel
1.5 tsk. bagepulver
1 stk. æggehvide
tsk. Løgpulver
tsk. stødt hvid peber
1 tsk. fint salt

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175 C / 150 C varmluft.
  2. 2
    Kom alle ingredienserne i en skål og gnid smørret ind i melet og ælt til dejen er fast og sammenhængende. Alternativt kan ingredienser æltes sammen på i en blender eller food processor.
  3. 3
    Læg dejen på køl i min. 30 minutter eller evt. til næste dag.
  4. 4
    Tril dejen til små kugler i hasselnøddestørrelse (eller stænger) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. 5
    Bag ostepopsene i ca.15 min til de begynder at være en anelse gyldne og er hårde. Vend ostepopsene med lidt salt og evt. en knivspids hvidløgspulver. Lad dem herefter køle helt af inden servering.

Tip!

Tilsæt 1 tsk. stødt chili, hvis du vil have ekstra smæk på smagen!