Ristede paprika- og røgmandler

Den røgede og ristede smag klæder de fleste nødder, som udvikler ekstra karakter efter en tur i ovnen. Lav eventuelt din egen nøddeblanding og kom den på glas, når nødderne er kølet ordentligt af. 
Ristede paprika- og røgmandler
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g nødder, f.eks cashew og mandler
stk. æggehvide
4 tsk. røgsalt
1 tsk. rørsukker
4 tsk. røget paprika eller stærk paprika
1 tsk. stødt chili
tsk. sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 175C.
  2. 2.Bland æggehvide med krydderier, sukker og salt. Vend nødderne i og rør til de er helt dækkede af krydderier.
  3. 3.Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min. til de er helt tørre og sprøde, rør gerne et par gange undervejs.
  4. 4.Lad nødderne køle helt af inden servering.

Tip!

Prøv andre krydderier end paprika, f.eks. rosmarin, rålakrids eller tandoori.

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #få ingredienser