Undgå madspild: Frys æggene og lav minispejlæg

Har du æg, der er ved at blive for gamle? Kom dem i fryseren. Så kan du altid tage et æg ud og lave minispejlæg, som f.eks. er oplagt som morgenmad eller til brunch

Selvom æggene i æggebakken er ved at løbe på datoen, behøver du ikke skynde dig med at få brugt dem op. Smid nogle stykker i fryseren, så du altid kan lave minispejlæg på en weekendmorgen eller når du får gæster forbi til brunch.

Det skal du bruge

  • Frosne æg
  • Smør eller olie til stegning
  • Salt og peber
  • Evt. grønt drys

Sådan gør du

  1. Kom de frosne æg i varmt vand, så slipper skallen nemt. 
  2. Skær ægget i skiver.
  3. Steg æggeskiverne på en pande i smør eller olie, og krydr med salt og peber.
  4. Servér gerne minispejlæggene med lidt grønt drys på toppen, f.eks. purløg.