Podcast: Hvad kan sondemad lære os om det gode måltid?

I dette afsnit af Med Mad i Munden besøger vi Line Lindhardt Pedersen for at tale om sondemad. Line driver virksomheden Bellyfood, hvor hun laver sondemåltider af almindelige råvarer til mennesker som hendes egen søn Otto, der ikke selv kan spise. Vi taler om, hvad det gør ved os, når vi indtager føde uden at bruge vores sanser – og om, hvad en sondeernæret dreng på knap 7 år kan lære os andre om det gode måltid.

Find podcasten Med Mad i Munden på Apple Podcasts | Spotify | Podimo

Lines søn Otto på snart 7 år er multihandicappet og får som 1-årig indopereret en mavesonde. Men den klassiske sondeernæring giver ham problemer. Den hvidlige væske med næring fungerer ikke for ham – og han begynder at kaste op. Derfor begynder Ottos mor, Line Lindhardt Pedersen, at undersøge alternativerne til konventionel sondeernæring. Det åbner en helt ny verden for Line, der siger sit job op for at gå all-in på at tilbyde andre i samme situation et alternativ. I dag driver Line virksomheden Bellyfood, der laver sondemåltider af almindelig mad.