ANNONCE ANNONCE SNACKS OG TILBEHøR Gratinerede portobellosvampe med oksekød Server de fyldte svampe som lille forret eller med en god, nykogt pasta og tomatsalat til hovedret. 4 Personer Ingredienser 8 stk. portobellosvampe 400 g hakket oksekød 10% - salt og peber 1 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie 100 g revet emmentaler 4 håndfulde rucolasalat ANNONCE Sådan gør du 1 Sæt ovnen på 200 grader. 2 Rengør svampene, og bræk stilken fra. 3 Sæt svampene med undersiden opad i en smurt ildfast form eller en bradepande med bagepapir. 4 Del kødet i 8 dele, og form kødet til små hakkebøffer. 5 Læg bøfferne i svampene, og krydr med salt og peber. 6 Riv hvidløget og bland det med olien. Dryp eller pensl hvidløgsolie på kødet. 7 Drys osten herpå. 8 Gratiner i ovnen, indtil kødet er gennemstegt, og osten er smeltet og gylden. Ca. 15 minutter. 9 Server på en bund af rucolasalat. PRINT ANNONCE Populære opskrifter snacks og tilbehør Ristet, sprøde, fedtfattige løg i airfryer Ristede løg til det hele. Med hjælp fra airfryeren bliver de ristede løg knapt så fedtede. Opskriften er fra Casper Sobczyks kogebog 100 airfryeropskrifter aftensmad Falafler i airfryer Airfryeren gør det muligt at bruge mindre fedt i madlavningen. Prøv for eksempel denne opskrift på falafler fra Michelle Kristensens kogebog ’Airfryer for hele familien’. snacks og tilbehør Små løgtærter Småt er godt, også når det gælder løgtærter, og minitærterne her smager himmelsk. Opskrift fra ’Hyggemad – Snacks og små lækkerier’ af Julia Ring Olsen. snacks og tilbehør Episk sticky toffee pudding En yndlingsdessert fra barndommen lavet i bradepande – nem og altid populær. Opskriften er fra den britiske kok Jamie Olivers kogebog ’Helt Enkelt’ snacks og tilbehør Broccolisalat med mormordressing Enhver, der er født mellem 1965 og 2005, har garanteret fået serveret denne salat som en fast bestanddel i de fleste buffeter til større familiebegivenheder. Vi har ændret meget lidt på den klassiske opskrift – har blot skiftet cremefraichen ud med syrnet fløde. Opskriften er fra Køkkenskole af Timm Vladimir og Thomas Alcayaga. Bogen er udkommet på Politikens Forlag snacks og tilbehør Bananasplit i airfryer Lun og lækker bananasplit uden bål i haven. Opskriften er fra ”Sundt og sprødt med airfryer” af Michelle Kristensen, udgivet på Politikens Forlag
Tilsætningsstoffer Derfor kan ultraforarbejdede fødevarer være et problem De ultraforarbejdede fødevarer har vundet stort indpas i vores kost de seneste år. Men mange af de ultraforarbejdede produkter mangler næring, og det stigende forbrug kædes sammen med øget risiko for flere forskellige sygdomme. Her får du den korte forklaring på, hvorfor ultraforarbejdet mad kan være et problem
Supermarkeder Sådan undgår du ultraforarbejdede fødevarer i indkøbskurven "Spis hel mad, ikke ultraforarbejdet, og ikke for ofte." Sådan lyder ernæringseksperten Marit Kolbys simple råd, som dog langtfra er simpelt at følge. Her bliver du klædt på, så du nemmere kan spotte ultraforarbejdede fødevarer, næste gang du handler
Tilsætningsstoffer 5 typer af fødevarer du ikke vidste er ultraforarbejdede Det er ikke kun slik, sodavand og fastfood, der er ultraforarbejdet. Mange andre typer af fødevarer, som normalt anses for at være sunde, indgår under betegnelsen ultraforarbejdede fødevarer. Se 5 af dem her
Tilsætningsstoffer Supernørdequiz: Har du styr på E-numrene? EU’s liste over tilsætningsstoffer, der må bruges i maden, skal gøre det nemmere for os forbrugere at finde rundt i de forskellige stoffer, der bliver tilsat vores fødevarer. Men har du styr på hvad numrene E 330, 951 og 250 dækker over?
Forår Den lille, kloge fastelavnsquiz - vind fastelavnstønde med pynt Boller op, boller ned... Har du helt styr på traditioner, rasleri og fastelavnsboller? Svar på de 6 spørgsmål i quizzen og vær med i lodtrækningen om en fastelavnstønde med pynt. Fastelavnstønden koster 299 kroner KONKURRENCE
Indkøb Tilbud eller taget ved næsen: Husker du kiloprisen på toiletpapir eller prisen for et ark bagepapir?