Krydrede brændte hasselnødder

De sprøde hasselnødder er dækket af en krydret sukkerskal, som får nødderne til at smage af nougat og jul.
Krydrede brændte hasselnødder
  • 4 Personer

Ingredienser

125 g haselnød
100 g sukker
50 g kold kaffe eller vand
tsk. stødt allehånde
tsk. stødt ingefær
tsk. stødt kanel

Sådan gør du

  1. 1.Bland alle ingredienserne i en gryde og bring blandingen i kog.
  2. 2.Lad blandingen simre ved middelvarme, til sukkeret er smeltet og blandingen bobler lystigt.
  3. 3.Blandingen simrer videre under omrøring, til sukkeret krystalliserer og bliver tørt. Forsæt til sukkeret igen er smeltet, rør imens, så det ikke brænder på.
  4. 4.Vend nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af inden servering

Tip!

Prøv andre typer nødder, den klassiske er mandler, men cashewnødder eller paranødder smager også skønt.

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #få ingredienser