Podcast: Når madlavning bliver elitesport

Bocuse d'Or er det ypperste inden for kokkekonkurrencer. Men hvad kræver det egentlig at være med i verdenstoppen indenfor kogekunst? Over to episoder af Med Mad i Munden kan du møde Brian Mark Hansen og Sebastian Holberg – to kokke, der tilhører den absolutte top – og som ved hvad det kræver, når madlavning bliver en elitesport.

Find podcasten Med Mad i Munden på Apple Podcasts | Spotify | Podimo

Gæst: Brian Mark Hansen (del 1 af 2)

Til dagligt er han køkkenchef på michelin-restauranten, Søllerød Kro i Nordsjælland – men de seneste måneder har Brian Mark Hasen ligget i træningslejr, fordi han sammen sin assistent – eller kommis, som det hedder på kokkesprog – Elisabeth Madsen, skal repræsentere Danmark til Bocuse d'Or i Budapest.

Hør hvordan Brian Mark Hansen ser på mad som en elitesport – og få et indblik i, hvad det kræver og hvordan forberedelserne er, når man er deltager i verdens vigtigste kokkekonkurrence.

Om Bocuse d'Or

Bocuse d'Or er det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst. Konkurrencen om VM afholdes hvert andet år i den franske by Lyon - og i mellemliggende år afholdes kontinentale mesterskaber i Europa, Asien, Amerika og Afrika. Konkurrencen er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse.

Gæst: Sebastian Holberg (del 2 af 2)

Han har blandt andet arbejdet på den 3-stjernede michelin-restaurant Geranium i København – og sidste år vandt han og Ronni Vexøe Mortensen sølv ved Bocuse d'Or i Lyon. I år er han en del af staben omkring de danske deltagere Brian Mark Hansen og Elisabeth Madsen.

Kom med til Bocuse d'Or i Budapest og mød Sebastian Holberg, der fortæller om, hvad der sker bag gryderne og hør, hvordan det lyder, når danske gastronomifans hepper på en hovedret i en verden, hvor madlavning er en elitesport.

 

Læs mere om