Wraps med grillet halloumi, mango og chiliolie

En vegetarisk wrap med masser af knas fra friske grøntsager, letrøget cremet halloumi-ost og et kick fra en chiliolien, der minder om den, man kan dryppe over sin kebab på mellemøstinspirerede restauranter.
Wraps med grillet halloumi, mango og chiliolie
  • 4 Personer

Chiliolie

2 tsk. chiliflage
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. sukker
1 dl. kogende vand
2 tsk. hvidvinseddike
1 dåse tomatpuré (lille)
4 spsk. olivenolie
- Salt, efter smag

Wrap

250 g halloumi-ost eller grillost
- Olie, til stegning
1 stk. mango
1 stk. rødløg, i tynde skiver
1 håndfuld frisk bredbladet persille
1 håndfuld frisk mynte (kan udelades)
3 spsk. ristede pinjekerner
50 g spæde saltblade
- olivenolie
- Saften af ½ citron
4 stk fladbrød, lunede

Sådan gør du

  1. 1.Chiliolien: Bland chiliflager, spidskommen, paprika, sukker og kogende vand i en skål, og lad det trække et par minutter.
  2. 2.Tilsæt eddike, tomatpure og olivenolie. Smag til med sukker, eddike og salt, og sæt saucen på køl indtil servering.

  3. 3.Skær halloumien i ca. 2 cm tykke skiver.
  4. 4.Pensl skiverne med olie, og steg dem gyldne på en MEGET varm pande eller grill.

  5. 5.Vend imens mango, rødløg, persille, mynte, pinjekerner og salt sammen med olivenolie og citronsaft til en lækker salat.

  6. 6.Server fladbrødene lune rullet omkring en lille håndfuld spæde salatblade, skiver af stegt halluomi, mangosalaten, og dryp med chiliolie.


Tip!

Lav dine wraps med stegt/grillet kylling i stedet for halloumi.

 Brug frisk melon eller faste nektariner i stedet for mango.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad