Holder bananer sig bedre med stilken i plastikfilm eller vand?

Husmorråd siger, at bananer modner langsommere, hvis stilken pakkes ind i plastikfilm eller sættes i vand. Samvirke har undersøgt sagen

Vi testede bananer over 7 dage

Et godt råd siger, at bananer holder sig længere, hvis stilken pakkes ind i plastikwrap eller kommes i vand. Vi foretog en uvidenskabelig test over 7 dage og fandt ingen eller minimal forskel på, hvor hurtigt bananerne modnede.

De 3 bananklaser blev købt på samme tidspunkt og blev alle opbevaret ved stuetemperatur.

Læg ikke bananerne i køleskabet

Hvis du vil holde bananerne friske længst muligt, skal du ikke lægge dem i køleskabet. Bananer er nemlig følsomme overfor kulde, og når du opbevarer bananerne i køleskabet, bliver frugtkødet mørkt og misfarvet, og bananen mister smag. 

Derfor modner bananer så hurtigt

Bananer er meget følsomme overfor gasarten ethylen. Ethylen er den accelerator, der sætter skub i modningen. Hvis du for eksempel lader bananer ligge i en lukket pose i stuetemperatur, vil du hurtigt få overmodne bananer, fordi bananerne bliver overeksponerede for deres eget ethylen.

Samtidig kan bananernes ethylen bruges til at modne andet frugt og grønt. Du kan f.eks. modne en avocado hurtigere ved at lægge den i frugtskålen til bananerne.

Udnyt de overmodne bananer

Modner dine bananer hurtigere, end du kan nå at spise dem, kan de heldigvis bruges til mange andre ting, f.eks. sunde bananis, ansigtsmasker eller som gødning i haven.

Du kan også putte dem i mad og kager. Find bl.a. inspiration i disse 20 opskrifter med banan

Læs mere om