Hjemmelavede gnocchi med urtesmør
SNACKS OG TILBEHøR

Hjemmelavede gnocchi med urtesmør

Denne alternative og smagfulde ”pasta” er lavet fra bunden og på basis af kartofler. Server dem gerne som tilbehør, og steg eventuelle rester gyldne og sprøde dagen derpå, så bliver de ekstra lækre.
  • 2 Personer

Gnocchi

500 g bagekartofler (svarende til 2-3 stk.)
1 stk. æg, str. M
1 fed hvidløg, presset
- revet muskatnød
100 g hvedemel

Urtesmør

50 g smør
1 fed hvidløg
2 spsk. kapers
1 stk. øko citron, revet skal og saft
1 stk. lille potte purløg
1 håndfuld bredbladet persille eller basilikum
- masser af friskkværnet peber
- friskhøvlet parmesan, til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/175 grader varmluft, og bag kartoflerne (med skræl) i ca. 1 time, indtil de er helt møre. Lad kartoflerne køle lidt.
  2. 2
    Skær skrællen af kartoflerne, og pres dem igennem en sigte (eller riv dem fint på et rivejern).
  3. 3
    Form en lille bunke af kartoffelmassen, og lav en lille fordybning. Kom æg, hvidløg og muskat i heri. Ælt det hele sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, til massen er sammenhængende, fast og ikke klistret mere (det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet).
  4. 4
    Del massen i 4, og rul hver af dem til en tynd pølse (2 cm i diameter) på et meldrysset bord. Brug en skarp kniv til at snitte hver pølse i 1 1⁄2cm brede gnocchi.
  5. 5
    Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Kog gnocchierne i flere hold (så der ikke er for mange i gryden ad gangen) i 2-3 cm, til de flyder op til overfladen (brug en hulske til at fiske dem op med).
  6. 6
    Bland imens alle ingredienserne (på nær de friske krydderuter) til urtesmørret i en gryde, og lad dem smelte sammen over middelvarme. Vend de kogte gnocchier sammen med de friske urter, og lad det hele varme igennem i ca. 2 min.
  7. 7
    Server straks i dybe tallerkener evt. med ekstra urter og masser af friskhøvlet parmesan.

Tip!

Prøv at udskift halvdelen af kartoflerne med rodfrugter eller græskar, så får retten en ny smag og farve. Prøv og tilsætte 100 g blancheret og hakket spinat eller endda brændenælder, i pkt.3.