is

Podcast: Hvad har en ispind med ansvarlighed at gøre?

I denne episode af Med Mad i Munden hedder gæsten Anders Eibye Hansen. Sammen med sin storebror driver han Hansens Is, og hans arbejde forbindes nærmest objektivt med glæde og smil. Men den barnlige fryd, der findes i en ispind, er blot overfladen. Historien om flødeis er mere kompliceret end som så og til tider en problemfyldt fortælling om blandt andet dyrkningen af chokolade og vanilje.

Find podcasten Med Mad i Munden på Apple Podcasts | Spotify | Podimo

Med Mad i Munden er på besøg hos Hansens Is for at blive klogere på, hvordan og hvorfor ansvarlighed overhovedet fylder på et ismejeri. Man kan sige, at den her episode er skabelsesberetningen om en is – både den umiddelbare: Om hvordan mælk bliver til flødeis – og den bagvedliggende: Om arbejdsforhold, dyrevelfærd og energiforbrug. Man kan sige, at det er et forsøg på at besvare spørgsmålet:  Hvorfor skal is gøre andet end bare skabe glæde og køle sommerens is-hungrende ganer ned? 

– Og så får du også insiderviden om den optimale temperatur en flødeis bør spises ved.

Læs mere om