Undgå madspild: Lav hjemmelavet pisket smør med ramsløg af fløde over dato

Smid ikke fløden ud, selvom den har overskredet sin holdbarhedsdato, men brug i stedet den halvgamle fløde til at lave hjemmelavet pisket smør med ramsløg. Ramsløgene kan du plukke fra januar til juni

Har din fløde overskredet sin holdbarhedsdato? Smid den ikke ud! Dufter den ikke (meget) surt, kan du sagtens bruge den. F.eks. til denne hjemmelavede piskede smør med ramsløg.

Ramsløgene kan du sanke helt gratis fra januar til juni i fugtige områder, ofte i løvskov, ved hegn eller i parker. I begyndelsen af året er ramsløgsskuddene helt spæde, og hen mod sommeren står ramsløgene i fuldt flor med store blade og blomster. Pluk eventuelt et par blomster, hvis du sanker ramsløg i maj eller juni – de kan bruges til at pynte den piskede smør eller andre retter. 

Det skal du bruge:

  • ¼ liter fløde
  • Ramsløg efter smag
  • Lidt revet citronskal
  • Et nip salt

Sådan gør du:

  1. Pisk fløden til smør, og klem væsken fra med hænderne. Kassér væsken.
  2. Pisk smørret luftigt.
  3. Tilsæt citronskal efter smag og et nip salt. Pisk igen.
  4. Skyl og hak ramsløg, og vend ramsløg i smørret.
  5. Servér med et godt brød. 

 

Se også videoen ovenfor. 

Læs mere om