26 opskrifter med tomater
Den saftige og kraftfulde tomat danner basis for et væld af retter. Såvel rå som varm spiller den sammen med de fleste råvarer. Hvad ville for eksempel gullaschsuppe og caprese være uden tomat? Her er 26 opskrifter med tomater.
Butterdejsflan med ærtepuré og tomater
En flad butterdejsbund kan toppes med flødeskum og bær eller her med tomater. Prøv tomater i forskellige størrelser og smør med ærtepuré først.
Se opskriften
Gazpacho af soltørrede og friske tomater
En kold suppe, du kan servere med grøntsager. God til gæster eller en hurtig aftensmad året rundt.
Se opskriften
Foccacia med tomat og basilikum
Grillede kyllingeoverlår med grill-tomater og tzatziki med valnødder
Sild med tomat og chili
Marokkanske tomater med couscous, mynte og rosiner
Oksekød med tomat og rucola (Stracetti di manzi)
Pizza med tomat, bacon, portobello og spinat
Suppe af grillede peberfrugter og tomat
Hvordan mon en tysk karrypølse ville smage, hvis den var en suppe? Vi giver dig svaret her med en suppe, der smager lidt af røg på den gode måde. Suppen kan serveres varm eller kold, og hvis du er til det, kan du toppe med stegt chorizo i tern.
Se opskriften
Torsk bagt i bagepapir med citron, basilikum og tomat/squash salat
Vaniljesyltede tomater
Tomaterne er gode til f.eks. terrine, paté, i salater eller til et stykke god ost. Men også gode til en ristet fisk eller måske til et stykke kylling eller svinekød. Der er til 1 stort glas.
Se opskriften
Koteletter a la Mexico
Peanutbutter-pita – med eller uden peanutbutter
Pitabrødene kan anrettes i et fad med cherrytomater, radiser, sukkerærter eller andre „tørre“ grøntsager. På den måde står de stabilt, og anretningen er så indbydende, at den er lige til at spise.
Se opskriften
Korn-otto med tomat og grøntsager
Ris-otto er en italiensk ret med ris kogt i bouillon med grøntsager. Her har vi skiftet risene ud med perlebyg, der er en slags korn – deraf navnet korn-otto. Korn-ottoen er både sund og klimavenlig – og hurtig at lave. Perfekt som vintermad.
Se opskriften
Tomatbruscetta
Farsbrød med tortellinisalat
Farsbrød med ingefær og soja giver gammeldags forloren hare kamp til stregen. Smager også dejligt koldt dagen efter.
Se opskriften
Kødboller i tomatsauce med citrongræs, basilikum og parmesan
Bagt vegetarburger med guacamole
Makrelsalat med rødløg og purløg
Små tomat frittata med gulerod og purløg
Sommerpålægsaften, voksen
Rugbrødsmadder med lækkert pålæg kan sagtens være et sundt og mættende aftensmåltid
Se opskriften
Grillet ratatouille
Caprese – tomatsalat med frisk mozzarella og basilikum
Rødspætte i tomatsauce
Med denne pastaret med rødspætte bliver det ikke svært at få fisk to gange om ugen. Maden er klar på 30 minutter, og så smager det skønt.
Se opskriften
Sardiner med syltede tomater og dildaioli
Tomater i alle afskygninger blev sendt i armene på de måbende charterturister i 1960’erne. Her skal du prøve tomater i forskellige farver til din forret.
Se opskriften
Sursød tomatsalat med vandmelon
Næsten italiensk tapas serveret med grillede majs og pølser. Gør smagen spids og skarp med wasabi.
Se opskriften

























