One-pot pasta med spinat, pølse og hvidløgsdrys
PASTARET

One-pot pasta med spinat, pølse og hvidløgsdrys

One-pot pasta er en skøn og nem ret at lave, - især på travle hverdage. Vi laver den med stærk chorizo, men den kan også være lækker med en god bacon, en rest af kylling fra i går eller endda helt uden kød. 
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

3 spsk. olivenolie
200 g stærk pølse, f.eks. chorizo
2 stk. løg i tern
3 stængler bladselleri i tynde skiver
3 fed hvidløg revet
1 dl. rødvin evt. hvidvin eller vand
700 g tomatpassata (mosede tomater)
0.5 l. grøntsags boullion
2 tsk. tørret oregano eller rosmarin
400 g pasta
75 g frisk spinat
lidt salt og sort peber

Drys

1 bundt frisk   basilikum eller bredbladet persille
2 fed hvidløg finthakket
35 g friskrevet parmesanost
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en stor gryde eller sauterpande. Skær imens pølsen i tynde skiver på skrå. Steg pølse, løg, bladselleri og hvidløg sammen i 3-4 min., så det bliver mørt, men uden at det tager farve.
  2. 2
    Tilsæt vin eller vand, og lad det koge ind i 2-3 min. Hæld tomat og bouillon i, og rør til sidst den tørre pasta og krydderi i. Læg låg på, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre ca. 15-20 min. eller til pastaen er mør, tjek gerne et par gange undervejs, og tilføj lidt ekstra vand, hvis konsistensen er for tyk. Det afhænger af pastaen.
  3. 3
    Lav imens drysset. Hak basilikum/persille fint, og kom det i en skål med hvidløg, parmesan og peber.
  4. 4
    Tilsæt spinat til pastaen 2 min. før servering, så den kan nå at falde sammen. Smag pastaretten til med salt, peber og evt. mere oregano/rosmarin.
  5. 5
    Server retten varm med hvidløgsdrys og evt. en sprød salat.

Tip!

Vil du spise retten uden kød, kan du bruge champignon eller portobello i stedet for chorizo. Steg de hakkede svampe som i trin 1. Tilsæt evt. en smule røget paprika til retten.