One-pot pasta med spinat, pølse og hvidløgsdrys

One-pot pasta er en skøn og nem ret at lave, - især på travle hverdage. Vi laver den med stærk chorizo, men den kan også være lækker med en god bacon, en rest af kylling fra i går eller endda helt uden kød. 
One-pot pasta med spinat, pølse og hvidløgsdrys
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

3 spsk. olivenolie
200 g stærk pølse, f.eks. chorizo
2 stk løg i tern
3 stængler bladselleri i tynde skiver
3 fed hvidløg revet
1 dl. rødvin evt. hvidvin eller vand
700 g tomatpassata (mosede tomater)
0.5 l. grøntsags boullion
2 tsk. tørret oregano eller rosmarin
400 g pasta
75 g frisk spinat
lidt salt og sort peber

Drys

1 bundt frisk   basilikum eller bredbladet persille
2 fed hvidløg finthakket
35 g friskrevet parmesanost
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1.Varm olien i en stor gryde eller sauterpande. Skær imens pølsen i tynde skiver på skrå. Steg pølse, løg, bladselleri og hvidløg sammen i 3-4 min., så det bliver mørt, men uden at det tager farve.
  2. 2.Tilsæt vin eller vand, og lad det koge ind i 2-3 min. Hæld tomat og bouillon i, og rør til sidst den tørre pasta og krydderi i. Læg låg på, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre ca. 15-20 min. eller til pastaen er mør, tjek gerne et par gange undervejs, og tilføj lidt ekstra vand, hvis konsistensen er for tyk. Det afhænger af pastaen.
  3. 3.Lav imens drysset. Hak basilikum/persille fint, og kom det i en skål med hvidløg, parmesan og peber.
  4. 4.Tilsæt spinat til pastaen 2 min. før servering, så den kan nå at falde sammen. Smag pastaretten til med salt, peber og evt. mere oregano/rosmarin.
  5. 5.Server retten varm med hvidløgsdrys og evt. en sprød salat.

Tip!

Vil du spise retten uden kød, kan du bruge champignon eller portobello i stedet for chorizo. Steg de hakkede svampe som i trin 1. Tilsæt evt. en smule røget paprika til retten. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #hverdagens små mirakler, #hverdag, #gæstemad og fest og #pastaret