Confiterede tandoori-kikærter
- 4 Personer
Ingredienser
2 dåser | kikærter |
11 fed | hvidløg pillede, 10 hele og 1 knust |
30 g | ingefær frisk, skrællet og skåret i tændstikker |
400 g | cherrytomater eller datterini |
3 stk. | rød chili åbnet med et snit langs den ene side |
1 spsk. | tomatpuré |
2 tsk. | spidskommenfrø let stødte |
2 tsk. | koriander let stødte |
0.5 tsk. | stødt gurkemeje |
0.5 tsk. | chiliflager |
2 tsk. | stødt chili |
1 tsk. | sukker |
2 dl. | olivenolie |
180 g | græsk yoghurt |
15 g | friskhakkede mynteblade |
30 g | frisk koriander grofthakket |
2 stk. | lime pres 1 til 1 spsk. saft, og skær den anden i både, til servering |
Sådan gør du
-
1Forvarm ovnen til 150 C varmluft.
-
2Kom kikærterne i et stort ildfast fad (eller en bred stegegryde) med tilhørende låg sammen med de hele hvidløgsfed, ingefær, tomater, chilier, tomatpuré, krydderier, sukker, olie og 1 tsk. salt, og vend det hele godt sammen. Læg låg på fadet, stil det i ovnen, og lad kikærterne simre i olien i 75 minutter, til smagsgiverne er møre og tomaterne er kogt helt ud. Rør rundt en enkelt gang halvvejs.
-
3Hak i mellemtiden yoghurt, mynte, frisk koriander, limesaft, knust hvidløg og 1⁄4 tsk salt sammen i en foodprocessor, til krydderurterne er findelt og blandingen jævn. Server kikærterne direkte fra fadet med yoghurten og limebådene til.
Tip!
Butterbeans fra dåse er også forrygende her! Bare erstat med en tilsvarende mængde