Persillerødder bagt i krydret dej
FROKOST

Persillerødder bagt i krydret dej

Persillerødderne gemmer sig inde i dejen. Mens brød og tomater er i ovnen, har du tid til at røre en syrlig fløde til at toppe med.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 persillerødder
4 dl. vand
2 spsk. salt
3 spsk. persille Finthakket
0.5 citron
675 g hvedemel ca.
500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1.5 dl. piskefløde
1 spsk. citronsaft (fra den citron, du har revet skallen af)
0.5 tsk. sukker
2 spsk. persille Grofthakket

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Skrub persillerødderne rene.
  2. 2
    Kom vand, salt, finthakket persille og fintrevet citronskal i en skål. Rør mel i, indtil du har en klæg dej. Del dejen i fire stykker, og tryk dem flade på et mel­drysset bord. Læg to persillerødder på hvert stykke dej, og luk dejen tæt om persillerødderne.
  3. 3
    Læg pakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem, indtil dejen er gennembagt. Det tager cirka 40 minutter. Lad pakkerne hvile i 10 minutter.
  4. 4
    Vend tomater i olivenolie, og læg dem på en anden bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter.
  5. 5
    Rør fløde med citronsaft og sukker. Servér persillerodspakkerne med syrlig fløde, et drys persille og de ovnbagte tomater til.