Persillerødder bagt i krydret dej
FROKOST

Persillerødder bagt i krydret dej

Persillerødderne gemmer sig inde i dejen. Mens brød og tomater er i ovnen, har du tid til at røre en syrlig fløde til at toppe med.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk. persillerødder
4 dl. vand
2 spsk. salt
3 spsk. persille
1 stk. citron Riv skallen fr en halv citron
12 dl. hvedemel
500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1.5 dl. piskefløde
1 spsk. citronsaft
1 knsp. sukker
2 spsk. persille

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Skrub persillerødderne rene.
  2. 2
    Kom vand, salt, persille og citronskal i en skål. Rør mel i, indtil du har en klæg dej. Del dejen i fire stykker, og tryk dem flade på et mel­drysset bord. Læg to rødder på hvert stykke dej, og luk dejen tæt om persillerødderne.
  3. 3
    Læg på bageplade og bag, indtil dejen er gennembagt, det tager cirka 40 minutter. Lad hvile i 10 minutter.
  4. 4
    På en anden bradepande lægger du tomater, som du har vendt i olivenolie. Bag i 20 minutter.
  5. 5
    Rør fløde med citron og sukker. Servér persillerodspakkerne med syrlig fløde, et drys persille og tomater til.