Persillerødder bagt i krydret dej

Persillerødderne gemmer sig inde i dejen. Mens brød og tomater er i ovnen, har du tid til at røre en syrlig fløde til at toppe med.
Persillerødder bagt i krydret dej
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk persillerødder
4 dl. vand
2 spsk. salt
3 spsk. persille
1 stk. citron Riv skallen fr en halv citron
12 dl. hvedemel
500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1.5 dl. piskefløde
1 spsk. citronsaft
1 knsp. sukker
2 spsk. persille

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Skrub persillerødderne rene.
  2. 2.Kom vand, salt, persille og citronskal i en skål. Rør mel i, indtil du har en klæg dej. Del dejen i fire stykker, og tryk dem flade på et mel­drysset bord. Læg to rødder på hvert stykke dej, og luk dejen tæt om persillerødderne.
  3. 3.Læg på bageplade og bag, indtil dejen er gennembagt, det tager cirka 40 minutter. Lad hvile i 10 minutter.
  4. 4.På en anden bradepande lægger du tomater, som du har vendt i olivenolie. Bag i 20 minutter.
  5. 5.Rør fløde med citron og sukker. Servér persillerodspakkerne med syrlig fløde, et drys persille og tomater til.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #rødder og knolde, #weekend og gæster, #vegetar, #hverdag og #hurtig aftensmad