Persillerødder bagt i krydret dej
- 4 Personer
Ingredienser
8 | persillerødder |
4 dl. | vand |
2 spsk. | salt |
3 spsk. | persille Finthakket |
0.5 | citron |
675 g | hvedemel ca. |
500 g | cherrytomater |
1 spsk. | olivenolie |
1.5 dl. | piskefløde |
1 spsk. | citronsaft (fra den citron, du har revet skallen af) |
0.5 tsk. | sukker |
2 spsk. | persille Grofthakket |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Skrub persillerødderne rene.
-
2Kom vand, salt, finthakket persille og fintrevet citronskal i en skål. Rør mel i, indtil du har en klæg dej. Del dejen i fire stykker, og tryk dem flade på et meldrysset bord. Læg to persillerødder på hvert stykke dej, og luk dejen tæt om persillerødderne.
-
3Læg pakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem, indtil dejen er gennembagt. Det tager cirka 40 minutter. Lad pakkerne hvile i 10 minutter.
-
4Vend tomater i olivenolie, og læg dem på en anden bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter.
-
5Rør fløde med citronsaft og sukker. Servér persillerodspakkerne med syrlig fløde, et drys persille og de ovnbagte tomater til.