Panzanellasalat med fuldkornsbrød
FROKOST

Panzanellasalat med fuldkornsbrød

Nem salat med brød til forret, frokost eller madpakken. Brug gode, solmodne tomater og frisk, aromatisk basilikum for mest mulig smag. Denne opskrift er udviklet af Fuldkornspartnerskabet og lever op til fuldkornslogoet.
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g fuldkornsbrød fx fluets
700 g tomater
1 bundt basilikum
1 stk. rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1.5 spsk. rødvinseddike eller balsamicoeddike
1 tsk. flagesalt
lidt peber

30 g kapers

Sådan gør du

  1. 1
    Skær eller riv brødet i grove stykker, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 170°C i 15 min. til det er helt tørt. Tag brødet ud, og lad det køle af.
  2. 2
    Skær imens tomaterne i grove stykker. Hak basilikum. Pil og hak løget. Pres hvidløget.
  3. 3
    Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber. Bland brød, tomater, basilikum, rødløg, hvidløg, kapers og dressing. Lad salaten trække ca. 10 min., inden den serveres.