Salade Nicoise
FROKOST

Salade Nicoise

En fransk klassiker, der i 1900-tallet blot bestod af tomater, ansjoser og olivenolie. Mange har pillet ved opskriften siden, og mens den mest traditionelle salat kun består af rå grøntsager (foruden æg og fisk), er den mere gængse version udstyret med kogte kartofler og dampede grønne bønner. Det er Samvirkes version således også.
  • 4 Personer

Dressing

3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
0.5 tsk. olie fra tundåsen
1 fed hvidløg, presset
- salt og sort peber

Salat

500 g kogte små kartofler
1 stk. romainesalat eller 0,5 bakke rucola
125 g haricots verts kogte/dampede
125 g tomater, helst blommetomater små og halverede
8 stk kogte æg
2 dåser tun i olie drænet
100 g sorte oliven halverede

Tilbehør

- godt brød

Sådan gør du

  1. 1
    Kom alle ingredienserne til dressingen i et lille syltetøjsglas, og ryst det godt sammen. Smag dressingen til.  
  2. 2
    Halvér kartoflerne, og vend dem i halvdelen af dressingen. Fordel kartoflerne på et fad eller 4 middagstallerkener.  
  3. 3
    Fordel herefter salat, bønner og tomater ved siden af kartoflerne. Del hvert æg i 4 både, og læg dem oven på grøntsagerne sammen med oliven og tun. Drys resten af dressingen over, og drys til slut med salt og peber. Server straks – gerne med et stykke godt brød til.

Tip!

Lav rigeligt, og spis salaten to dage i træk. Den smager af mere, når den har trukket i dressingen.