Salade Nicoise
- 4 Personer
Dressing
3 spsk. | olivenolie |
1 spsk. | hvidvinseddike |
1 tsk. | dijonsennep |
0.5 tsk. | olie fra tundåsen |
1 fed | hvidløg, presset |
- | salt og sort peber |
Salat
500 g | kogte små kartofler |
1 stk. | romainesalat eller 0,5 bakke rucola |
125 g | haricots verts kogte/dampede |
125 g | tomater, helst blommetomater små og halverede |
8 stk. | æg kogt |
2 dåser | tun i olie drænet |
100 g | sorte oliven halverede |
Tilbehør
- | godt brød |
Sådan gør du
-
1Kom alle ingredienserne til dressingen i et lille syltetøjsglas, og ryst det godt sammen. Smag dressingen til.
-
2Halvér kartoflerne, og vend dem i halvdelen af dressingen. Fordel kartoflerne på et fad eller 4 middagstallerkener.
-
3Fordel herefter salat, bønner og tomater ved siden af kartoflerne. Del hvert æg i 4 både, og læg dem oven på grøntsagerne sammen med oliven og tun. Drys resten af dressingen over, og drys til slut med salt og peber. Server straks – gerne med et stykke godt brød til.
Tip!
Lav rigeligt, og spis salaten to dage i træk. Den smager af mere, når den har trukket i dressingen.