Sardiner  med syltede tomater og dildaioli
SNACKS OG TILBEHøR

Sardiner med syltede tomater og dildaioli

Tomater i alle afskygninger blev sendt i armene på de måbende charterturister i 1960’erne. Her skal du prøve tomater i forskellige farver til din forret.
  • 4 Personer

Tomat

600 g tomater Gerne blandede

Lage

4 dl. vand
1 dl. sukker
1 dl. æblecidereddike
1 spsk. krydderier Tørret chili, sort peber eller lignende
2 tsk. salt

Aioli

1 dl. mayonnaise
1 spsk. dild Hakket
1 fed hvidløg
1 stk. citronbåd
3 dåser sardiner
1 stk. surdejsbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Stik små huller i hver tomat med en tandstikker, og læg dem i en stor glasskål.  
  2. 2
    Kom alle ingredienser til lagen i en gryde, og kog den op. Hæld den over tomaterne, og læg låg på.  
  3. 3
    Lad tomater og lage stå natten over.  
  4. 4
    Rør mayonnaisen med dild og revet hvidløg, og smag den til med lidt citronsaft.  
  5. 5
    Åbn sardindåserne, og hæld noget af olien fra.  
  6. 6
    Server sardiner på grillet eller ristet brød med aioli og tomater.