Sardiner med syltede tomater og dildaioli
- 4 Personer
Tomat
600 g | tomater Gerne blandede |
Lage
4 dl. | vand |
1 dl. | sukker |
1 dl. | æblecidereddike |
1 spsk. | krydderier Tørret chili, sort peber eller lignende |
2 tsk. | salt |
Aioli
1 dl. | mayonnaise |
1 spsk. | dild Hakket |
1 fed | hvidløg |
1 stk. | citronbåd |
3 dåser | sardiner |
1 stk. | surdejsbrød |
Sådan gør du
-
1Stik små huller i hver tomat med en tandstikker, og læg dem i en stor glasskål.
-
2Kom alle ingredienser til lagen i en gryde, og kog den op. Hæld den over tomaterne, og læg låg på.
-
3Lad tomater og lage stå natten over.
-
4Rør mayonnaisen med dild og revet hvidløg, og smag den til med lidt citronsaft.
-
5Åbn sardindåserne, og hæld noget af olien fra.
-
6Server sardiner på grillet eller ristet brød med aioli og tomater.