Sardiner med syltede tomater og dildaioli

Tomater i alle afskygninger blev sendt i armene på de måbende charterturister i 1960’erne. Her skal du prøve tomater i forskellige farver til din forret.
Sardiner  med syltede tomater og dildaioli
  • 4 Personer

Tomat

600 g tomater

Lage

4 dl. vand
1 dl. sukker
1 dl. æblecidereddike
1 spsk. krydderier
2 tsk. salt

Aioli

1 dl. mayonnaise
1 spsk. dild
1 fed hvidløg
1 stk. citronbåd
3 dåser sardiner
1 stk. surdejsbrød

Sådan gør du

  1. 1.Stik små huller i hver tomat med en tandstikker, og læg dem i en stor glasskål.  
  2. 2.Kom alle ingredienser til lagen i en gryde, og kog den op. Hæld den over tomaterne, og læg låg på.  
  3. 3.Lad tomater og lage stå natten over.  
  4. 4.Rør mayonnaisen med dild og revet hvidløg, og smag den til med lidt citronsaft.  
  5. 5.Åbn sardindåserne, og hæld noget af olien fra.  
  6. 6.Server sardiner på grillet eller ristet brød med aioli og tomater.   
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #lette retter, #snacks og tilbehør og #forret