Kødboller i ratatouille
- 4 Personer
Ratatouille
3 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg i tynde både |
2 fed | hvidløg hakket |
1 stk. | aubergine i tern |
2 stk. | snackpebre i tern |
600 g | mosede tomater (passata) |
2 tsk. | tørret timian |
lidt | salt og sort peber |
lidt | balsamico efter smag |
lidt | sukker efter smag |
1.5 dl. | hakkede soltørrede tomater i olie |
Kødboller
400 g | hakket kyllingekød |
0.75 tsk. | fint salt |
lidt | peber |
2 tsk. | tørret rosmarin eller salvie |
1 stk. | løg fintrevet |
1 stk. | æg |
0.75 dl. | rasp |
1 dl. | mælk |
25 g | valnødder hakkede (kan udelades) |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 C.
-
2Varm olien på en pande, og steg løg, hvidløg, aubergine og peberfrugt, til det er gyldent, ca. 3-5 min. Tilsæt mosede tomater, soltørrede tomater og timian. Lad det simre et par minutter, og smag til med salt, peber, balsamico og sukker.
-
3Hæld blandingen i et ovnfast fad.
-
4Kødboller: Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen i nævnte rækkefølge. Farsen skal være nem at forme, juster konsistensen med ekstra mælk/rasp. Form farsen til kødboller og fordel dem i ratatouillen.
-
5Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min., og vend kødbollerne en gang undervejs.
Tip!
Server gerne retten med et drys friske krydderurter blandet med smuldret fetaost.