Kødboller i ratatouille

Kødboller i ratatouille er en rigtig film-mash-up-opskrift. Fra filmverdenen er kødboller bedst kendt fra Disney-klassikeren, Lady og Vagabonden, mens ratatouille spiller en central rolle i en animationsfilm af samme navn. Her er de to ting sat sammen, så du får skønne, børnevenlige kødboller i en god og intens tomatsovs.
Kødboller i ratatouille
  • 4 Personer

Ratatouille

3 spsk. olivenolie
1 stk. løg i tynde både
2 fed hvidløg hakket
1 stk. aubergine i tern
2 stk snackpebre i tern
600 g mosede tomater (passata)
2 tsk. tørret timian
lidt salt og sort peber
lidt balsamico efter smag
lidt sukker efter smag

Kødboller

400 g hakket kyllingekød
0.75 tsk. fint salt
lidt peber

2 tsk. tørret rosmarin eller salvie
1 stk. løg fintrevet
1 stk. æg
0.75 dl. rasp
1 dl. mælk
25 g valnødder hakkede (kan udelades)

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200 C.   
  2. 2.Varm olien på en pande, og steg løg, hvidløg, aubergine og peberfrugt, til det er gyldent, ca. 3-5 min. Tilsæt mosede tomater, soltørrede tomater og timian. Lad det simre et par minutter, og smag til med salt, peber, balsamico og sukker.   
  3. 3.Hæld blandingen i et ovnfast fad.  
  4. 4.Kødboller: Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen i nævnte rækkefølge. Farsen skal være nem at forme, juster konsistensen med ekstra mælk/rasp. Form farsen til kødboller og fordel dem i ratatouillen.   
  5. 5.Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min., og vend kødbollerne en gang undervejs.

Tip!

Server gerne retten med et drys friske krydderurter blandet med smuldret fetaost.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #passer til sæsonen