Kødboller i ratatouille
AFTENSMAD

Kødboller i ratatouille

Kødboller i ratatouille er en rigtig film-mash-up-opskrift. Fra filmverdenen er kødboller bedst kendt fra Disney-klassikeren, Lady og Vagabonden, mens ratatouille spiller en central rolle i en animationsfilm af samme navn. Her er de to ting sat sammen, så du får skønne, børnevenlige kødboller i en god og intens tomatsovs.
  • 4 Personer

Ratatouille

3 spsk. olivenolie
1 stk. løg i tynde både
2 fed hvidløg hakket
1 stk. aubergine i tern
2 stk. snackpebre i tern
600 g mosede tomater (passata)
2 tsk. tørret timian
lidt salt og sort peber
lidt balsamico efter smag
lidt sukker efter smag
1.5 dl. hakkede soltørrede tomater i olie

Kødboller

400 g hakket kyllingekød
0.75 tsk. fint salt
lidt peber

2 tsk. tørret rosmarin eller salvie
1 stk. løg fintrevet
1 stk. æg
0.75 dl. rasp
1 dl. mælk
25 g valnødder hakkede (kan udelades)

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 C.   
  2. 2
    Varm olien på en pande, og steg løg, hvidløg, aubergine og peberfrugt, til det er gyldent, ca. 3-5 min. Tilsæt mosede tomater, soltørrede tomater og timian. Lad det simre et par minutter, og smag til med salt, peber, balsamico og sukker.   
  3. 3
    Hæld blandingen i et ovnfast fad.  
  4. 4
    Kødboller: Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen i nævnte rækkefølge. Farsen skal være nem at forme, juster konsistensen med ekstra mælk/rasp. Form farsen til kødboller og fordel dem i ratatouillen.   
  5. 5
    Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min., og vend kødbollerne en gang undervejs.

Tip!

Server gerne retten med et drys friske krydderurter blandet med smuldret fetaost.