Chili sin carne

Med masser af styrke og smag. Smager lidt af kød, selv om kødet er erstattet af plantefars
Chili sin carne
  • 4 Personer

Ingredienser

4 spsk. olivenolie
3 tsk. stødt spidskommen
1 stk. frisk (rød) chili
2 fed fed hvidløg
1 stk. stort løg
1 stk. peberfrugt
500 g Plantefars
2 tsk. sød paprika
1 tsk. brun farin
400 g Dåsetomater
1 dåse bønner
2 tsk. stødt koriander
20 g mørk chokolade
lidt salt
2 stk lime skåret i både
1 dåse majs fra dåse

Tilbehør

- tortillas
- Friske koriander
- cremefraiche

Sådan gør du

  1. 1.Varm olien i en sauterpande eller stegegryde over middel/høj varme. Rist spidskommen, chili og hvidløg i 1 min., og tilsæt løg og peberfrugt. Steg videre i 3 min.   
  2. 2.Skru ned for varmen, smuldr plantefarsen i, og drys med paprika og farin. Tilsæt herefter dåsetomater, og lad retten simre 10 min.   
  3. 3.Tilsæt majs og bønner, og lad retten varme igennem   
  4. 4.Smag til med koriander, mørk chokolade, salt og peber.  
  5. 5.Server retten rygende varm med frisk lime og f. eks. ris, urter og cremefraiche.   
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen og #mexico