Chili sin carne
AFTENSMAD

Chili sin carne

Du kan bruge de grøntsager, du lige har i køleskabet til denne hurtige og klimavenlige chili sin carne. Server med et godt stykke brød.   
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. gulerødder
1 stk. løg
200 g blandede svampe
1 stængel bladselleri
2 fed hvidløg
0.25 stk. chili
1 glas tomatpassata (mosede tomater)
2 dåser bønner
0.5 tsk. tørret oregano
0.5 tsk. knuste korianderfrø
0.25 tsk. spidskommen
0.25 tsk. fennikelfrø eller en lille stjerneanis
0.25 tsk. kanelstang
lidt olie til at stege i
lidt citronsaft
lidt salt og sort peber
lidt rørsukker

Topping

- frisk chili
- tortillachips
- cremefraiche
- frisk oregano

Sådan gør du

  1. 1
    Grøntsagerne skæres i mundrette stykker, hvidløg og chili skæres fint.
  2. 2
    Grøntsager og krydderier ristes gyldne i olie. Smag til med salt og peber.
  3. 3
    Tilsæt tomatpassata og lad det hele simre i ca. 20-25 min.
  4. 4
    Bønnerne tilsættes, og der smages til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt rørsukker.
  5. 5
    Anret med cremefraiche, knuste chips, frisk chili og oregano på toppen. Serveres med brød.