Chili sin carne
AFTENSMAD

Chili sin carne

Du kan bruge de grøntsager, du lige har i køleskabet til denne hurtige og klimavenlige chili sin carne. Server med et godt stykke brød.   
  • 4 Personer

Chili sin carne

2 gulerødder
1 løg
200 g blandede svampe
1 stængel bladselleri
2 fed hvidløg
0.25 chili
lidt olie
400 g tomatpassata (mosede tomater)
0.5 tsk. tørret oregano
0.5 tsk. knuste korianderfrø
0.25 tsk. spidskommen
0.25 tsk. fennikelfrø eller en lille stjerneanis
0.25 tsk. kanel
2 dåser bønner
lidt salt
lidt peber

lidt citronsaft
lidt rørsukker

Derudover

- frisk chili
- tortillachips
- creme fraiche
- frisk oregano
- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Skær grøntsagerne i mundrette stykker, og hak hvidløg og chili fint.
  2. 2
    Steg grøntsagerne i olie i en gryde.
  3. 3
    Tilsæt tomatpassata og alle krydderierne, og lad det hele simre i ca. 20-25 minutter.
  4. 4
    Tilsæt bønnerne, og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt rørsukker.
  5. 5
    Anret din chili sin carne med creme fraiche, knuste tortillachips, finthakket chili og frisk oregano på toppen. Server retten med brød til.