Grillede barbecue-grøntsager

Barbecue behøver ikke kun handle om kød. Grillede barbecue-marinerede grøntsager smager forrygende. Her er anvendt svampe, squash, søde kartofler, tomater og tofu, men halve løg, aubergine og letkogte majskolber er også dejligt. Slip fantasien løs.
Grillede barbecue-grøntsager
  • 8 Personer

Ingredienser

3 stk portobellosvampe
2 stk søde kartofler
3 stk bøftomater
1 stk. squash
150 g tofu
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 dl. neutral olie eks. vindruekerneolie
- barbecuesauce

Barbecuesauce

0.5 dl. ketchup
1 dl. Vindruekerneolie
1 tsk. flagesalt
3 spsk. soyasauce
2 spsk. brun farin eller muscovadosukker
3 spsk. stødt paprika
1 tsk. røget paprika
0.5 tsk. cayennepeber
0.5 tsk. chili
1 spsk. spidskommen
2 fed hvidløg fintrevne
lidt æbleeddike
lidt stødt ingefær

Sådan gør du

  1. 1.Skær svampene, tofuen, de søde kartofler og squashen i tykke skiver. Del tomaterne i halve.
  2. 2.Pensl med olie og gril grøntsagerne nogle minutter på hver side. Pensl herefter jævnligt med barbecuesaucen og gril videre, til grøntsagerne er møre. De skal vendes jævnligt, så saucen ikke brænder.
  3. 3.Når grøntsagerne er møre, tages de af varmen og pensles igen på begge side.
  4. 4.Der drysses med de tørrede urter, og grøntsagerne hviler et par minutter, før de serveres, lune og møre og fulde af smag.
  5. 5.Bland alle ingredienserne sammen og kog saucen op. Lad den boble over svag varme i 10 minutter, det vil intensivere smagen og tykne konsistensen en smule. Hældes på glas og opbevares køligt. Giver ca. 2 dl sauce, som kan holde op til 4 uger på køl.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #weekend og gæster, #vegetar, #gæstemad og fest og #klimavenlig