Grillede barbecue-grøntsager
- 8 Personer
Ingredienser
3 stk. | portobellosvampe |
2 stk. | søde kartofler |
3 stk. | bøftomater |
1 stk. | squash |
150 g | tofu |
1 tsk. | tørret oregano |
1 tsk. | tørret timian |
1 dl. | neutral olie eks. vindruekerneolie |
- | barbecuesauce |
Barbecuesauce
0.5 dl. | ketchup |
1 dl. | vindruekerneolie |
1 tsk. | flagesalt |
3 spsk. | soyasauce |
2 spsk. | brun farin eller muscovadosukker |
3 spsk. | stødt paprika |
1 tsk. | røget paprika |
0.5 tsk. | cayennepeber |
0.5 tsk. | chili |
1 spsk. | spidskommen |
2 fed | hvidløg fintrevne |
lidt | æbleeddike |
lidt | stødt ingefær |
Sådan gør du
-
1Skær svampene, tofuen, de søde kartofler og squashen i tykke skiver. Del tomaterne i halve.
-
2Pensl med olie og gril grøntsagerne nogle minutter på hver side. Pensl herefter jævnligt med barbecuesaucen og gril videre, til grøntsagerne er møre. De skal vendes jævnligt, så saucen ikke brænder.
-
3Når grøntsagerne er møre, tages de af varmen og pensles igen på begge side.
-
4Der drysses med de tørrede urter, og grøntsagerne hviler et par minutter, før de serveres, lune og møre og fulde af smag.
-
5Bland alle ingredienserne sammen og kog saucen op. Lad den boble over svag varme i 10 minutter, det vil intensivere smagen og tykne konsistensen en smule. Hældes på glas og opbevares køligt. Giver ca. 2 dl sauce, som kan holde op til 4 uger på køl.