Flødekartofler med urter og bacon
AFTENSMAD

Flødekartofler med urter og bacon

En langtfra sund ret som til gengæld er virkelig nærende og fylder dig med velsmag. Vælg en rigtig god bacon, som smager igennem, og find gode, mørkerøde og modne tomater med masser af smag. Vær opmærksom på, at opskriften er til 1 person.
  • 1 Person

Ingredienser

300 g kartofler
3 skiver god bacon
1 dl. piskefløde
lidt salt og sort peber
1 stilk cherrytomater
1 spsk. hakket persille

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 C.  
  2. 2
    Smør en ildfast form.  
  3. 3
    Skær kartofler i skiver, og læg dem i formen. 
  4. 4
    Kom baconskiver ovenpå.  
  5. 5
    Hæld fløde over, og krydr med salt og peber.  
  6. 6
    Top formen med tomater, og sæt i ovnen. (Hele cherrytomater bages med på toppen.)   
  7. 7
    Bag retten gylden. Begynd at kigge efter 30 minutter.  
  8. 8
    Server med et drys persille

Tip!

Nem ret, hvis du skal spise alene. Er I mange, ganger du op på mængden og laver retten i en ildfast form eller bradepande.