Flækærtedeller med grønkålssalat
AFTENSMAD

Flækærtedeller med grønkålssalat

En god frikadelle behøver ikke at indeholde kød. Her får du opskriften på en lækker, klimavenlig delle lavet på flækærter. Vi serverer grønkålssalat til, for i sæson er grønkål en gudespise. 
  • 4 Personer

Deller

2 dl. flækærter
1 stk. løg
50 g soltørrede tomater
2 tsk. Løgpulver
1 tsk. spidskommen
1 håndfuld persille
- salt og sort peber
- olie til stegning

Salat

200 g grønkål palmekål, rødkål, savojkål eller et mix
200 g rødbeder
2 stk. æbler
1 stk. granatæblekerner (fra 1 granatæble)
100 g valnødder

Dressing

4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
1 fed hvidløg revet
1 tsk. grov sennep
1 tsk. flydende honning

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl flækærterne, og sæt dem i blød natten over. Kassér vandet, og kom flækærterne i en foodprocessor med de øvrige ingredienser, og blend det hele til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile i 15-20 minutter. Form små deller af farsen, cirka 16 stk., og steg dem i rigeligt olie, til de er gyldne og sprøde.
  2. 2
    Rengør kålen, og skær den i små stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, og lad den gerne trække i cirka 1 time inden servering. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Skær æblerne i tynde både, og bland dem i salaten sammen med rødbedetern og granatæblekerner inden servering. Drys med grofthakkede valnødder til sidst, så de ikke bliver bløde.
  3. 3
    Server salat og flækærtedeller sammen.

Tip!

I denne opskrift skal du være opmærksom på, at flækærterne skal i blød natten over. Til gengæld kan du lave en stor portion og fryse deller ned eller bruge i madpakken.