Flækærtedeller med grønkålssalat
- 4 Personer
Deller
2 dl. | flækærter |
1 stk. | løg |
50 g | soltørrede tomater |
2 tsk. | Løgpulver |
1 tsk. | spidskommen |
1 håndfuld | persille |
- | salt og sort peber |
- | olie til stegning |
Salat
200 g | grønkål palmekål, rødkål, savojkål eller et mix |
200 g | rødbeder |
2 stk. | æbler |
1 stk. | granatæblekerner (fra 1 granatæble) |
100 g | valnødder |
Dressing
4 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | æblecidereddike |
1 fed | hvidløg revet |
1 tsk. | grov sennep |
1 tsk. | flydende honning |
Sådan gør du
-
1Skyl flækærterne, og sæt dem i blød natten over. Kassér vandet, og kom flækærterne i en foodprocessor med de øvrige ingredienser, og blend det hele til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile i 15-20 minutter. Form små deller af farsen, cirka 16 stk., og steg dem i rigeligt olie, til de er gyldne og sprøde.
-
2Rengør kålen, og skær den i små stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, og lad den gerne trække i cirka 1 time inden servering. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Skær æblerne i tynde både, og bland dem i salaten sammen med rødbedetern og granatæblekerner inden servering. Drys med grofthakkede valnødder til sidst, så de ikke bliver bløde.
-
3Server salat og flækærtedeller sammen.
Tip!
I denne opskrift skal du være opmærksom på, at flækærterne skal i blød natten over. Til gengæld kan du lave en stor portion og fryse deller ned eller bruge i madpakken.