Flækærtedeller med grønkålssalat

En god frikadelle behøver ikke at indeholde kød. Her får du opskriften på en lækker, klimavenlig delle lavet på flækærter. Vi serverer grønkålssalat til, for i sæson er grønkål en gudespise. 
Flækærtedeller med grønkålssalat
  • 4 Personer

Deller

2 dl. flækærter
1 stk. løg
50 g soltørrede tomater
2 tsk. Løgpulver
1 tsk. spidskommen
1 håndfuld persille
- salt og sort peber
- olie til stegning

Salat

200 g grønkål palmekål, rødkål, savojkål eller et mix
200 g rødbeder
2 stk æbler
1 stk. granatæblekerner (fra 1 granatæble)
100 g valnødder

Dressing

4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
1 fed hvidløg revet
1 tsk. grov sennep
1 tsk. flydende honning

Sådan gør du

  1. 1.Skyl flækærterne, og sæt dem i blød natten over. Kassér vandet, og kom flækærterne i en foodprocessor med de øvrige ingredienser, og blend det hele til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile i 15-20 minutter. Form små deller af farsen, cirka 16 stk., og steg dem i rigeligt olie, til de er gyldne og sprøde.
  2. 2.Rengør kålen, og skær den i små stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, og lad den gerne trække i cirka 1 time inden servering. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Skær æblerne i tynde både, og bland dem i salaten sammen med rødbedetern og granatæblekerner inden servering. Drys med grofthakkede valnødder til sidst, så de ikke bliver bløde.
  3. 3.Server salat og flækærtedeller sammen.

Tip!

I denne opskrift skal du være opmærksom på, at flækærterne skal i blød natten over. Til gengæld kan du lave en stor portion og fryse deller ned eller bruge i madpakken.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #passer til sæsonen, #vegetar, #hverdag, #mad til 2 dage, #mellemmåltider, #klimavenlig og #børnevenlig