Råstegt græskar med hurtig harissa og stegt æg
Mums, råstegt græskar smager fantastisk. Kødet bliver sødt og blødt, og i denne opskrift får græskarrene modspil af den krydrede, hurtige harissa. Brug limabønner fra brik eller dåse, som er udblødt og kogt på forhånd.

- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
1 stk. | hokkaido græskar |
- | olivenolie |
1 stk. | løg |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | chili |
2 tsk. | stødte korianderfrø |
2 tsk. | stødte hele fennikelfrø |
2 tsk. | stødt spidskommen |
2 tsk. | røget paprika |
1 flaske | mosede tomater |
- | lys eddike eller citronsaft |
4 stk | æg |
2 dåser | limabønner |
- | salt og sort peber |
Sådan gør du
- 1.Skær græskar i 2 cm tykke skiver, vend med lidt olivenolie og salt. Rist i ovnen ved 200 C i ca. 30 min.
- 2.Hak løg, hvidløg og chili fint, og rist i lidt olie, til det er blødt og gyldent. Tilsæt de tørrede krydderier, og rist i 1 min. mere. Hæld de mosede tomater på, og lad det hele koge i ca. 15 min. Smag til med salt og lidt lys eddike/citronsaft.
- 3.Spejl æggene i olie, krydr med salt og peber. Vend de hvide bønner op i harissaen, tilsæt 2 dl vand og kog op.
- 4.Servér de stegte græskar med spejlæg og harissabønner.
Tip!
Brug de vaskede græskarkerner som snacks: Kog dem i letsaltet vand i 20 min., dryp af og læg på bradepande med olie og salt. Rist i ovnen ved 160 C i 30 min. Vend undervejs.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost,
#lette retter,
#morgenmad og brunch,
#vegetar,
#hverdag,
#mellemmåltider og #børnevenlig