Råstegt græskar med hurtig harissa og stegt æg

Mums, råstegt græskar smager fantastisk. Kødet bliver sødt og blødt, og i denne opskrift får græskarrene modspil af den krydrede, hurtige harissa. Brug limabønner fra brik eller dåse, som er udblødt og kogt på forhånd. 
Råstegt græskar med hurtig harissa og stegt æg
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 stk. hokkaido græskar
- olivenolie
1 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. chili
2 tsk. stødte korianderfrø
2 tsk. stødte hele fennikelfrø
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. røget paprika
1 flaske mosede tomater
- lys eddike eller citronsaft
4 stk æg
2 dåser limabønner
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Skær græskar i 2 cm tykke skiver, vend med lidt olivenolie og salt. Rist i ovnen ved 200 C i ca. 30 min.
  2. 2.Hak løg, hvidløg og chili fint, og rist i lidt olie, til det er blødt og gyldent. Tilsæt de tørrede krydderier, og rist i 1 min. mere. Hæld de mosede tomater på, og lad det hele koge i ca. 15 min. Smag til med salt og lidt lys eddike/citronsaft.
  3. 3.Spejl æggene i olie, krydr med salt og peber. Vend de hvide bønner op i harissaen, tilsæt 2 dl vand og kog op.
  4. 4.Servér de stegte græskar med spejlæg og harissabønner.

Tip!

Brug de vaskede græskarkerner som snacks: Kog dem i letsaltet vand i 20 min., dryp af og læg på bradepande med olie og salt. Rist i ovnen ved 160 C i 30 min. Vend undervejs.

Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost, #passer til sæsonen, #lette retter, #morgenmad og brunch, #vegetar, #hverdag, #mellemmåltider og #børnevenlig