Råstegt græskar med hurtig harissa og stegt æg
FROKOST

Råstegt græskar med hurtig harissa og stegt æg

Mums, råstegt græskar smager fantastisk. Kødet bliver sødt og blødt, og i denne opskrift får græskarrene modspil af den krydrede, hurtige harissa. Brug limabønner fra brik eller dåse, som er udblødt og kogt på forhånd. 
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 stk. hokkaido græskar
- olivenolie
1 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. chili
2 tsk. stødte korianderfrø
2 tsk. stødte hele fennikelfrø
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. røget paprika
1 flaske mosede tomater
- lys eddike eller citronsaft
4 stk. æg
2 dåser limabønner
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skær græskar i 2 cm tykke skiver, vend med lidt olivenolie og salt. Rist i ovnen ved 200 C i ca. 30 min.
  2. 2
    Hak løg, hvidløg og chili fint, og rist i lidt olie, til det er blødt og gyldent. Tilsæt de tørrede krydderier, og rist i 1 min. mere. Hæld de mosede tomater på, og lad det hele koge i ca. 15 min. Smag til med salt og lidt lys eddike/citronsaft.
  3. 3
    Spejl æggene i olie, krydr med salt og peber. Vend de hvide lima bønner op i harissaen, tilsæt 2 dl vand og kog op.
  4. 4
    Servér de stegte græskar med spejlæg og harissabønner.

Tip!

Brug de vaskede græskarkerner som snacks: Kog dem i letsaltet vand i 20 min., dryp af og læg på bradepande med olie og salt. Rist i ovnen ved 160 C i 30 min. Vend undervejs.