Mexicanske morgenæg
- 4 Personer
Ingredienser
3 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg, hakket |
1 stk. | snackpeber, i små tern |
2 stk. | fed hvidløg i tynde skiver |
1 tsk. | stødt spidskomme |
1 tsk. | tørret oregano |
600 g | hakkede tomater friske eller fra dåse |
240 g | kidney bønner (kan udelades) |
tsk. | tabasco efter smag |
lidt | Salt, peber og sukker |
4 stk. | æg str. M/L |
Tilbehør
lidt | hakkede forårsløg |
lidt | frisk koriander |
- | tortillapandekage |
Sådan gør du
-
1Varm olien på en pande, og steg løg, snackpeber, chili og krydderier over middel/høj varme i 4-5 min., til det er mørt og let gyldent.
-
2Tilsæt tomat og lidt tabasco/eddike, og lad det simre i yderligere 5-7 min. Smag til med ekstra tabasco, salt, peber og sukker.
-
3Lav 4 små fordybninger i tomatsaucen, og slå æggene ud heri. Læg låg på panden og lad det simre over lav varme i ca. 5 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.
-
4Drys æggene med lidt salt, og top retten med forårsløg og koriander. Server med lune tortillapandekager.