Mexicanske  morgenæg
MORGENMAD

Mexicanske morgenæg

Det blødkogte morgenæg får kamp til stregen af denne mexicanske ret med heftige krydderier og mættende bønner. Barriga llena, corazón contento, som man siger i Mexico. Eller: Er maven fuld, er hjertet glad.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 spsk. olivenolie
1 stk. løg, hakket
1 stk. snackpeber,  i små tern
2 stk. fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk. stødt spidskomme
1 tsk. tørret oregano
600 g hakkede tomater friske eller fra dåse
240 g kidney bønner (kan udelades)
tsk. tabasco efter smag
lidt Salt, peber og sukker
4 stk. æg str. M/L

Tilbehør

lidt hakkede forårsløg
lidt frisk koriander
- tortillapandekage

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien på en pande, og steg løg, snackpeber, chili og krydderier over middel/høj varme i 4-5 min., til det er mørt og let gyldent.  
  2. 2
    Tilsæt tomat og lidt tabasco/eddike, og lad det simre i yderligere 5-7 min. Smag til med ekstra tabasco, salt, peber og sukker.  
  3. 3
    Lav 4 små fordybninger i tomatsaucen, og slå æggene ud heri. Læg låg på panden og lad det simre over lav varme i ca. 5 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.  
  4. 4
    Drys æggene med lidt salt, og top retten med forårsløg og koriander. Server med lune tortillapandekager.