Mexicanske morgenæg

Det blødkogte morgenæg får kamp til stregen af denne mexicanske ret med heftige krydderier og mættende bønner. Barriga llena, corazón contento, som man siger i Mexico. Eller: Er maven fuld, er hjertet glad.
Mexicanske  morgenæg
  • 4 Personer

Ingredienser

3 spsk. olivenolie
1 stk. løg, hakket
1 stk. snackpeber,  i små tern
2 stk fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk. stødt spidskomme
1 tsk. tørret oregano
600 g hakkede tomater friske eller fra dåse
240 g kidney bønner (kan udelades)
tsk. tabasco efter smag
lidt Salt, peber og sukker
4 stk æg str. M/L

Tilbehør

lidt hakkede forårsløg
lidt frisk koriander
- tortillapandekage

Sådan gør du

  1. 1.Varm olien på en pande, og steg løg, snackpeber, chili og krydderier over middel/høj varme i 4-5 min., til det er mørt og let gyldent.  
  2. 2.Tilsæt tomat og lidt tabasco/eddike, og lad det simre i yderligere 5-7 min. Smag til med ekstra tabasco, salt, peber og sukker.  
  3. 3.Lav 4 små fordybninger i tomatsaucen, og slå æggene ud heri. Læg låg på panden og lad det simre over lav varme i ca. 5 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.  
  4. 4.Drys æggene med lidt salt, og top retten med forårsløg og koriander. Server med lune tortillapandekager.
Se, hvad vi ellers skriver om: #morgenmad og brunch