Sommersuppe med kylling, grønt og citron
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | kylling ca. 1700 – 1900 g |
300 g | nye kartofler skrubbede |
1 stk. | porre renset |
100 g | grønne bønner nippede |
12 stk. | søde modne tomater små (f.eks. cherry) |
0.5 kg | ærter bælgede |
100 g | spinat skyllet (eller optøet) |
2 fed | hvidløg |
1 spsk. | persille |
1 spsk. | mynte |
0.5 spsk. | oregano |
1 stk. | chiliflager eller pulver |
1 stk. | citron |
lidt | salt og sort peber |
lidt | olivenolie |
- | cremefraiche til servering |
Sådan gør du
-
1Kyllingen dækkes med vand og koges mør. Skum for urenheder og fedt undervejs. Det tager 45 min. til 1½ time at koge kyllingen mør. Afkøl og pluk alt kødet af. Du skal kun bruge halvdelen nu. Den anden halvdel kan bruges til sandwichfyld eller fryses.
-
2Kog væsken, kyllingen er kogt i, ind til ca. 1 l fond.
-
3Skær nu kartofler, porre, bønner og tomater i mindre stykker. Rist dem i olie sammen med ærter, spinat og hvidløg i 4-5 minutter, og krydr med salt og peber. Hæld den varme fond over grøntsagerne og kog op.
-
4Skyl, tør og hak krydderurterne.
-
5Smag til med chili, citron, salt og peber, tilsæt det plukkede kyllingekød og drys med de hakkede krydderurter.
-
6Server med et skvæt olivenolie, brød og evt. cremefraiche.
Tip!
Kyllingen er et klimavenligt bud på animalsk protein og især, når vi bruger så meget af dyret som muligt. Her bruger vi både kogefond og noget af kødet, og så gemmer vi resten til en dejlig sandwich dagen efter.