Sommersuppe med kylling, grønt og citron
FROKOST

Sommersuppe med kylling, grønt og citron

Kyllingesuppen bliver meget sommerlig med ærter, bønner, spinat og tomater i. Lav en kæmpe grydefuld og frys ned i flere portioner, så du har glæde af den til vinter også. Det kogte kyllingekød, du ikke bruger i suppen, kan også fryses ned og tages op til sandwich eller tarteletter en anden god gang.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. kylling ca. 1700 – 1900 g
300 g nye kartofler skrubbede
1 stk. porre renset
100 g grønne bønner nippede
12 stk søde modne tomater små (f.eks. cherry)
0.5 kg ærter bælgede
100 g spinat skyllet (eller optøet)
2 fed hvidløg
1 spsk. persille
1 spsk. mynte
0.5 spsk. oregano
1 stk. chiliflager eller pulver
1 stk. citron
lidt salt og sort peber
lidt olivenolie
- cremefraiche til servering

Sådan gør du

  1. 1
    Kyllingen dækkes med vand og koges mør. Skum for urenheder og fedt undervejs. Det tager 45 min. til 1½ time at koge kyllingen mør. Afkøl og pluk alt kødet af. Du skal kun bruge halvdelen nu. Den anden halvdel kan bruges til sandwichfyld eller fryses.
  2. 2
    Kog væsken, kyllingen er kogt i, ind til ca. 1 l fond.
  3. 3
    Skær nu kartofler, porre, bønner og tomater i mindre stykker. Rist dem i olie sammen med ærter, spinat og hvidløg i 4-5 minutter, og krydr med salt og peber. Hæld den varme fond over grøntsagerne og kog op.
  4. 4
    Skyl, tør og hak krydderurterne.
  5. 5
    Smag til med chili, citron, salt og peber, tilsæt det plukkede kyllingekød og drys med de hakkede krydderurter.
  6. 6
    Server med et skvæt olivenolie, brød og evt. cremefraiche.

Tip!

Kyllingen er et klimavenligt bud på animalsk protein og især, når vi bruger så meget af dyret som muligt. Her bruger vi både kogefond og noget af kødet, og så gemmer vi resten til en dejlig sandwich dagen efter.