Blomkål er fantastisk, når det bages, ristes eller brankes. Væk er minderne om splattet, blegt, gennemkogt kål fra barndommens aftensmad i 80'erne. Her serverer vi det med en dressing af tahin (pasta af ristede sesamfrø) og en superhurtig olivenpuré.
4 Personer
Ingredienser
1 stk.
blomkål
-
olivenolie
-
salt og sort peber
Tahindressing
4 spsk.
Tahin med top
1 dl
vand
-
citronsaft
-
salt og sort peber
Olivenpuré
-
oliven I olie
-
tomater semitørrede
-
krydderurter
ANNONCE
Sådan gør du
1
Del blomkålen i 4, skær evt. stokken fra. Skyl blomkål, og vend med lidt salt, peber og olivenolie. Læg den i et fad og sæt i ovnen ved 250 C i ca. 15-20 min. Tilberedningstiden skal tilpasses størrelsen på blomkålen. Den er bedst, når en lille, spids kniv kan glide ind med let modstand.
2
Mens blomkålen er i ovnen, piskes tahin med vand til en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
3
Oliven, krydderurter og tomater hakkes sammen til grov puré. Servér blomkål med tahindres-sing og olivenpuré eventuelt med groft brød, et kogt æg eller f.eks. kogt couscous vendt med lidt citronsaft, olivenolie og kryd-derurter.