Ristet blomkål med tahindressing og olivenpuré

Blomkål er fantastisk, når det bages, ristes eller brankes. Væk er minderne om splattet, blegt, gennemkogt kål fra barndommens aftensmad i 80'erne. Her serverer vi det med en dressing af tahin (pasta af ristede sesamfrø) og en superhurtig olivenpuré. 
Ristet blomkål med tahindressing og olivenpuré
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. blomkål
- olivenolie
- salt og sort peber

Tahindressing

4 spsk. Tahin med top
1 dl. vand
- citronsaft
- salt og sort peber

Olivenpuré

- oliven I olie
- tomater semitørrede
- krydderurter

Sådan gør du

  1. 1.Del blomkålen i 4, skær evt. stokken fra. Skyl blomkål, og vend med lidt salt, peber og olivenolie. Læg den i et fad og sæt i ovnen ved 250 C i ca. 15-20 min. Tilberedningstiden skal tilpasses størrelsen på blomkålen. Den er bedst, når en lille, spids kniv kan glide ind med let modstand.
  2. 2.Mens blomkålen er i ovnen, piskes tahin med vand til en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. 3.Oliven, krydderurter og tomater hakkes sammen til grov puré. Servér blomkål med tahindres-sing og olivenpuré eventuelt med groft brød, et kogt æg eller f.eks. kogt couscous vendt med lidt citronsaft, olivenolie og kryd-derurter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #weekend og gæster, #vegetar, #hverdag og #hurtig aftensmad