Kødboller i fad med tomat, fennikel & urter
HOVEDRET

Kødboller i fad med tomat, fennikel & urter

Friske grønne basilikum blade giver retten et flot farvespil. Server kødbollerne med godt brød og en grøn salat. Eller kog pasta eller ris som tilbehør. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 dl. brød smuldret friskt brød, gerne surdejsbrød med lidt struktur
1.5 dl. mælk
1.5 dl. hakkede krydderurter f.eks. persille, basilikum, timian, estragon
3 fed finthakkede hvidløg
100 g revet parmesan
600 g hakket kylling
100 g pancetta i tern
1 tsk. flagesalt eller groft middelhavssalt
0.5 tsk. friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 stk. rødløg mellemstort
1 stk. fennikel eller 2 små
400 g friske modne tomater
1 stk. rød peber
3 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 dl. vand/grøntsagsbouillon
- salt
- peber

- balsamico
lidt basilikum frisk

Sådan gør du

  1. 1
    Opblød brødet i mælken i 30-60 minutter.
  2. 2
    Imens laves tomat-fennikel-saucen. Hak hvidløget fint og snit rødløget i tynde skiver. Fjern det yderste lag på fennikelknoldene og snit dem derefter i skiver. Skær tomaterne i halve – kvarte hvis det er store tomater. Fjern kerner og indmad på den røde peber og skær den i store tern.
  3. 3
    Anbring det hele i et ildfast fad/bradepande, dryp generøst med olivenolie og bag grøntsagerne i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er møre.
  4. 4
    Tilsæt hakkede tomater og bouillon og smag til med salt og peber. Sæt til side.
  5. 5
    Bland det udblødte brød/mælk med resten af ingredienserne til kyllingebollerne. Ælt sammen til en ensartet fars. Form farsen til kødboller og fordel dem i et ildfast fad.
  6. 6
    Hæld tomatblandingen over og bag retten i 30-35 minutter ved 175 grader.
  7. 7
    Drys med frisk basilikum og server med godt brød og evt. en grøn salat.
  8. 8
    Kødbollerne kan selvfølgelig også serveres med pasta.