Kyllingelasagne med friske pastaplader
- 6 Personer
Ingredienser
4 stk. | kyllingeoverlår |
3 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg hakket |
1 fed | hvidløg |
1 stk. | squash i små tern |
4 stk. | portobellosvampe i mundrette stykker |
2 dl. | hønsebouilon |
600 g | tomatpassata (mosede tomater) |
1 tsk. | tørret oregano |
1.5 tsk. | tørret rosmarin |
1 stk. | laurbærblad tørret |
200 g | pastaplader friske |
200 g | frisk mozzarella |
- | frisk oregano til drys |
Ostecreme
250 g | mascarpone |
2 spsk. | cremefraiche 18% |
0.5 fed | hvidløg presset |
25 g | friskrevet parmesan |
- | revet muskatnød efter smag |
lidt | salt og sort peber |
Tilbehør
- | godt brød eller en sprød salat |
Sådan gør du
-
1Fjern skind fra overlårene og kasser det. Varm olien i en sauterpande eller stegegryde. Brun overlårene i 3-4 min. på hver side, til de er gyldne. Tag lårene op og steg løg, hvidløg, squash og svampe over middelvarme i 5-7 min. til det begynder at blive mørt uden at blive brunt.
-
2Hæld bouillon, tomat og krydderurter ved, kom lårene tilbage i, læg låg på gryden og lad det simre i minimum 1 time (gerne længere).
-
3Lav imens ostecreme: Rør alle ingredienserne til cremen sammen og smag til med muskatnød, parmesan, salt og peber.
-
4Pil kødet af lårene og skær det i mundrette stykker. Kom det tilbage i saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
-
5Tænd ovnen på 200 C. Smør en lille bradepande og fordel et lag frisk pasta heri. Læg herefter et lag kyllinge-tomatsauce og små klatter af ostecreme inden næste lag pastaplader. Lav to lag mere. Slut af med at fordele frisk mozzarella på toppen.
-
6Drys evt. med friske urter og bag lasagnen i ca. 45 min. i ovnen, til den er mør og gylden.