Garam masala-kylling med tomat og løg
GæSTEMAD OG FEST

Garam masala-kylling med tomat og løg

Lækker og mør kylling i velsmagende garam masala-sovs. Garam masala er en indisk krydderiblanding med blandt andet koriander- og spidskommenfrø. Den giver en varm smag. Og så laver vi dobbeltportion, så vi kan varme resterne dagen efter. 
  • 8 Personer
  • 75 Minutes

Ingredienser

2 stk. kyllinger
lidt olie
8 stk. løg
3 spsk. garam masala
8 fed hvidløg
8 stk. tomater
3 dl. piskefløde
2 dl. vand
lidt salt og sort peber

Ris

6 dl. Basmatisris
8 stk. gulerødder
1 spsk. citronsaft
1 knsp. salt
50 g pistacienødder

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kyllingerne i mindre stykker, og brun stykkerne på en stegepande. Kom stykkerne i en stor gryde.
  2. 2
    Skær løg i skiver, svits på panden og kom i gryden. Svits krydderi på panden, og kom det i gryden.
  3. 3
    Riv hvidløg på et rivejern direkte i gryden, og tilføj tomater i både til gryden.
  4. 4
    Kom fløde og vand på, og lad retten simre under låg i 45 minutter. Hold øje med væsken. Tilføj evt. vand, hvis det koger tørt. Smag til med salt og peber.
  5. 5
    Tilbered risen efter anvisning på pakken.
  6. 6
    Skær gulerødder i tynde strimler, og vend dem med citronsaft og hakkede pistacienødder.

Tip!

Vi laver dobbelt portion – for denne ret er nem at gennopvarme dagen efter. Og den smager mindst lige så godt dagen efter.