Butterdejsflan med ærtepuré og tomater
- 4 Personer
Ingredienser
1 rulle | butterdej |
400 g | frosne ærter |
200 g | flødeost 200g blød gedeost kan også bruges |
1 stk. | citronskal Revet |
lidt | salt og lidt peber |
Topping
400 g | blandede tomater |
40 g | mandler, ristede |
lidt | urter |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Rul butterdejen ud på det bagepapir, der følger med. Prik små huller i dejen med en gaffel, og sæt den i ovnen.
-
3Bag bunden helt gylden. Kig efter 10 minutter. Afkøl helt.
-
4Optø ærter. Kom dem i en blender sammen med ost, citron, salt og peber. Blend blandingen cremet, og smag den til med salt og peber.
-
5Fordel den over den kolde bund.
-
6Skær store tomater i skiver, og fordel dem over hele bunden.
-
7Hak mandler, og drys dem over sammen med urter. Server straks.
Tip!
Hvis du ikke ønsker en høj og luftig bagt butterdej, skal du blot prikke små lufthuller i dejen med en gaffel. Den flade bagte bund kan nu bruges og toppes med flødeskum og bær eller som her tomater.