Butterdejsflan med  ærtepuré  og tomater
HOVEDRET

Butterdejsflan med ærtepuré og tomater

  • 4 Personer

Ingredienser

1 rulle butterdej
400 g frosne ærter
200 g flødeost eller blød gedeost
1 Citron (økologisk) Revet
lidt salt
lidt peber


Topping

400 g blandede tomater
40 g ristede mandler
lidt krydderurter fx basilikum og dild

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  2. 2
    Rul butterdejen ud på det bagepapir, der følger med. Prik små huller i dejen med en gaffel, og sæt den i ovnen.
  3. 3
    Bag bunden helt gylden. Kig til den efter 10 minutter. Lad den derefter køle helt af.
  4. 4
    Optø ærterne, og kom dem i en blender sammen med flødeost og revet skal fra citronen. Blend blandingen cremet, og smag den til med salt og peber.
  5. 5
    Fordel ærtepuréen over den sprøde butterdejsbund.
  6. 6
    Skær tomaterne i skiver, og fordel dem over ærtepuréen.
  7. 7
    Hak de ristede mandler, og drys dem over tomaterne sammen med krydderurterne. Server straks.

Tip!