Butterdejsflan med  ærtepuré  og tomater
HOVEDRET

Butterdejsflan med ærtepuré og tomater

En flad butterdejsbund kan toppes med flødeskum og bær eller her med tomater. Prøv tomater i forskellige størrelser og smør med ærtepuré først.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 rulle butterdej
400 g frosne ærter
200 g flødeost 200g blød gedeost kan også bruges
1 stk. citronskal Revet
lidt salt og lidt peber

Topping

400 g blandede tomater
40 g mandler, ristede
lidt urter

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.  
  2. 2
    Rul butterdejen ud på det bagepapir, der følger med. Prik små huller i dejen med en gaffel, og sæt den i ovnen.   
  3. 3
    Bag bunden helt gylden. Kig efter 10 minutter. Afkøl helt.  
  4. 4
    Optø ærter. Kom dem i en blender sammen med ost, citron, salt og peber. Blend blandingen cremet, og smag den til med salt og peber.  
  5. 5
    Fordel den over den kolde bund.  
  6. 6
    Skær store tomater i skiver, og fordel dem over hele bunden.  
  7. 7
    Hak mandler, og drys dem over sammen med urter. Server straks.   

Tip!

Hvis du ikke ønsker en høj og luftig bagt butterdej, skal du blot prikke små lufthuller i dejen med en gaffel. Den flade bagte bund kan nu bruges og toppes med flødeskum og bær eller som her tomater.