Butterdejsflan med ærtepuré og tomater

En flad butterdejsbund kan toppes med flødeskum og bær eller her med tomater. Prøv tomater i forskellige størrelser og smør med ærtepuré først.
Butterdejsflan med  ærtepuré  og tomater
  • 4 Personer

Ingredienser

1 rulle butterdej
400 g frosne ærter
200 g flødeost
1 stk. citronskal
lidt salt og lidt peber

Topping

400 g blandede tomater
40 g mandler, ristede
lidt urter

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 grader.  
  2. 2.Rul butterdejen ud på det bagepapir, der følger med. Prik små huller i dejen med en gaffel, og sæt den i ovnen.   
  3. 3.Bag bunden helt gylden. Kig efter 10 minutter. Afkøl helt.  
  4. 4.Optø ærter. Kom dem i en blender sammen med ost, citron, salt og peber. Blend blandingen cremet, og smag den til med salt og peber.  
  5. 5.Fordel den over den kolde bund.  
  6. 6.Skær store tomater i skiver, og fordel dem over hele bunden.  
  7. 7.Hak mandler, og drys dem over sammen med urter. Server straks.   

Tip!

Hvis du ikke ønsker en høj og luftig bagt butterdej, skal du blot prikke små lufthuller i dejen med en gaffel. Den flade bagte bund kan nu bruges og toppes med flødeskum og bær eller som her tomater.   

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen og #få ingredienser