Majspandekage med grøntsagsrester
FROKOST

Majspandekage med grøntsagsrester

Lav dine egne små majspandekager, og fyld dem med rester fra køleskabet. Det er en dejlig måde at undgå madspild på, og majspandekagerne smager skønt. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 æg
6 dl mælk
3 dl majsmel gerne fint
1 knsp. salt
- olivenolie til stegning

Dressing

2 dl græsk yougurt 10% eller creme fraiche
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1 tsk. krydderurter fx tørret timian eller oregano eller friskhakket persille eller dild
- salt

Grøntsagsrester

- edamame bønner
- courgetter
- tomater

Sådan gør du

  1. 1
    Kom æg og halvdelen af mælken i en skål, og pisk sammen det sammen.
  2. 2
    Kom majsmelet i skålen, og pisk dejen, indtil den er jævn og uden klumper.
  3. 3
    Tilsæt resten af mælken og salt under fortsat omrøring.
  4. 4
    Lad dejen stå og samle sig i 30 minutter. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis dejen er meget tyk.
  5. 5
    Kom olivenolie på en stegepande, og steg små pandekager af dejen.
  6. 6
    Kom græsk yoghurt eller creme fraiche i en skål. Pres hvidløget direkte ned i, og tilsæt citronsaft og krydderurter.
  7. 7
    Rør dressingen ensartet, og tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis dressingen ikke er tynd nok. Smag dressingen til med salt.
  8. 8
    Find grøntsagsresterne frem fra køleskabet. Det kan fx være edamamebønner, skivede courgetter og tomater eller lignende. De fleste grøntsager (friske såvel som tilberedte) kan bruges.
  9. 9
    Top majspandekagerne med grøntsagsresterne, og dryp hvidløgsdressingen over.