Gratin med spinat og edamame serveret med tomatsauce
VEGETAR

Gratin med spinat og edamame serveret med tomatsauce

Edamamebønner er små proteinbomber i denne gratin med spinat. Opskriften er nem at gå til og med en dejlig, fyldig tomatsauce har du et helt måltid uden kød. 
  • 4 Personer

Gratin

250 g spinat
350 g edamamebønner optøede
1 stk. rødløg
4 stk. æg
2 dl. hytteost
125 g fetaost
lidt salt og sort peber
2 spsk. olivenolie

Sauce

1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
8 stk. valnødder
1 knsp. hvidløg, revet
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 C.
  2. 2
    Blancher spinaten ved at overhælde den med kogende vand. Afdryp spinaten, og kom den i bunden af en smurt, ildfast form.
  3. 3
    Fordel edamamebønner herpå. Hak løg, og drys over.
  4. 4
    Rør æg, hytteost og fetaost sammen i en skål. Hæld massen over det grønne, og krydr med salt og peber.
  5. 5
    Dryp olie henover og sæt i ovnen i 25 minutter. Når æggemassen er gylden, er den klar.
  6. 6
    Kom saucens ingredienser i en gryde og varm op. Blend og smag til. Server til gratinen.

Tip!

I stedet for spinat kan du bruge grønkål.