Gratin med spinat og edamame serveret med tomatsauce

Edamamebønner er små proteinbomber i denne gratin med spinat. Opskriften er nem at gå til og med en dejlig, fyldig tomatsauce har du et helt måltid uden kød. 
Gratin med spinat og edamame serveret med tomatsauce
  • 4 Personer

Granit

250 g spinat
350 g edamamebønner optøede
1 stk. rødløg
4 stk æg
2 dl. hytteost
125 g fetaost
lidt salt og sort peber
2 spsk. olivenolie

Sauce

1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
8 stk valnødder
1 knsp. hvidløg, revet
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 C.
  2. 2.Blancher spinaten ved at overhælde den med kogende vand. Afdryp spinaten, og kom den i bunden af en smurt, ildfast form.
  3. 3.Fordel edamamebønner herpå. Hak løg, og drys over.
  4. 4.Rør æg, hytteost og fetaost sammen i en skål. Hæld massen over det grønne, og krydr med salt og peber.
  5. 5.Dryp olie henover og sæt i ovnen i 25 minutter. Når æggemassen er gylden, er den klar.
  6. 6.Kom saucens ingredienser i en gryde og varm op. Blend og smag til. Server til gratinen.

Tip!

I stedet for spinat kan du bruge grønkål.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #vegetar, #hverdag og #gæstemad og fest