Shakshuka med kikærter, æg og feta
VEGETAR

Shakshuka med kikærter, æg og feta

Shakshuka er en nordafrikansk ret, som laves med en krydret tomatsauce, hvori der pocheres æg. Top eventuelt retten med tern af avocado og ristede, hakkede mandler. Opskrift og foto stammer fra bogen "Solo" af Ditte Ingemann.
  • 1 Person

Ingredienser

1 stk. løg
2 tsk. fed hvidløg
tsk. spidskommen, stødt
tsk. røget paprika
tsk. fennikelfrø
tsk. sukker
1 stk. flåede, hakkede tomater fra dåse
2 tsk. stærk chilisauce eller harissa
125 g kogte kikærter
stk. æg alt efter appetit
- salt
50 g feta

Sådan gør du

  1. 1
    Kom løg, hvidløg, spidskommen, paprika, fennikelfrø, sukker, hakkede tomater og chilisauce eller harissa i en blender, og blend blandingen til en glat sauce.
  2. 2
    Kom saucen i en dyb pande, og lad saucen koge op. Smag til med salt, chili og sukker. Vend kikærterne i.
  3. 3
    Lav små fordybninger i saucen og slå æggene ud deri. Lad det simre videre i 5-6 minutter, eller indtil hviden har sat sig – kom evt. låg på panden. Smuldr feta henover inden servering.
  4. 4
    Server retten med ristede pitabrød, og pynt med persille, mynte eller koriander.