Shakshuka med kikærter, æg og feta
- 1 Person
Ingredienser
1 stk. | løg |
2 tsk. | fed hvidløg |
tsk. | spidskommen, stødt |
tsk. | røget paprika |
tsk. | fennikelfrø |
tsk. | sukker |
1 stk. | flåede, hakkede tomater fra dåse |
2 tsk. | stærk chilisauce eller harissa |
125 g | kogte kikærter |
stk. | æg alt efter appetit |
- | salt |
50 g | feta |
Sådan gør du
-
1Kom løg, hvidløg, spidskommen, paprika, fennikelfrø, sukker, hakkede tomater og chilisauce eller harissa i en blender, og blend blandingen til en glat sauce.
-
2Kom saucen i en dyb pande, og lad saucen koge op. Smag til med salt, chili og sukker. Vend kikærterne i.
-
3Lav små fordybninger i saucen og slå æggene ud deri. Lad det simre videre i 5-6 minutter, eller indtil hviden har sat sig – kom evt. låg på panden. Smuldr feta henover inden servering.
-
4Server retten med ristede pitabrød, og pynt med persille, mynte eller koriander.